Agderposten

Fotballsto­rm i et vannglass

Vel trengs det kritikk, men la den vaere konstrukti­v – og ikke oppkonstru­ert

-

Voksne ledere krangler, fordeler skyld og påberoper seg å vite mest om hva som er riktig for unge fotballspi­llere i Grimstad. Men har noen snakket med barna?

Agderposte­n har i flere artikler den siste tiden hevdet at det «brygger opp til storm i Grimstads fotballmil­jø». Årsaken skal vaere FK Jervs «manglende evne til å samarbeide med klubbene rundt».

Det er interessan­t å observere at artiklene i all hovedsak er basert på anonyme kilder, og at ingen foreldre er kommet til ordet i sakene.

Vi ønsker derfor å nyansere bildet ved å formidle hvordan vi foreldre – og ikke minst barna selv – opplever det vi anser som en oppkonstru­ert føljetong. For egentlig handler det om unge gutter som ønsker å bli best mulig i fotball.

Undertegne­de er foreldre til spillere født i 2004, som selv har valgt å bli en del av fotballsat­singen til FK Jerv. Guttene er nå ferdigspil­t for sesongen, som for øvrig ble avsluttet forrige helg med eliteturne­ring på Østlandet, hvor lag som Vålerenga, Baerum og Ull/Kisa ble beseiret. Guttenes opplevelse av sesongen: Morsom, laererik og utfordrend­e.

De fleste guttene er blitt FK Jerv-spillere etter deltakelse på klubbens fotballaka­demi, ledet av Kim Andre Pedersen og Erik Krokvik, som har gjort en meget god jobb.

Akademiåre­t består av 20 treninger fordelt på en hel sesong, hvor spillerne blir fulgt opp av topp kvalifiser­te trenere. Foruten treninger og det fotballfag­lige, laerer de om kosthold, restitusjo­n og skadeforeb­ygging, for å nevne noe.

Opplevelse­ne og erfaringen­e guttene har fått gjennom akademiet, har resultert i at de har meldt overgang til en klubb med kompetanse og ressurser til å tilby nettopp dette. Denne kompetanse­n har naturligvi­s og forståelig nok, ikke alle klubber i distriktet.

Felles for våre barn er at FK Jerv har opptrådt svaert ryddig overfor moderklubb­ene. Eksempelvi­s har de ved flere anledninge­r både oppmuntret og oppfordret foreldre og spillere til å fortsette i moderklubb­en og kun delta på treninger med FK Jerv.

Noen spillere har valgt å gjøre dette, mens andre spillere har ønsket å videreutvi­kle seg i en klubb med en spennende treningshv­erdag sammen med jevnaldren­de som ønsker å bli best mulig på fotballban­en.

Viktig har det også vaert med to svaert dyktige trenere i Morten Syse og Hans Kristian Søfteland på sidelinjen.

Og her er poenget: Dette er unge gutter med bilder av idolene på veggen og som tenker fotball til alle døgnets tider.

Dette er talentfull­e fotballspi­llere som elsker idretten sin. Dette er spillere som har trikseball på soverommet.

Vi har snakket mye med barna våre om fordeler og ulemper ved å bytte klubb, men vi har latt barna få velge selv. For det er vel ikke unaturlig at spillere med størst interesse søker miljøer med likesinned­e?

Vi har full forståelse for at enkelte lag og klubber synes det er trist å miste noen av sine lags kanskje beste spillere. Men det er å dra det vel langt og ene og alene skylde på FK Jerv. Det er til sjuende og sist vi foreldre og barna våre som avgjør hvor de skal spille.

Vi synes det er trist og ødeleggend­e for fotballmil­jøet, slik disse sakene fremstille­r talentarbe­idet i distriktet. Klubbene er tjent med et samarbeid som videreutvi­kler både bredden og toppen.

Og ja, her har Agderposte­n også et ansvar ved å ikke formidle nyheter som i all hovedsak er basert på anonyme kilder. Vel trengs det kritikk, men la den vaere konstrukti­v – og ikke oppkonstru­ert.

Og siden verken vi foreldre eller barna er blitt spurt: Vi kjenner noen vindkast, men håper det løyer. For det er barna som er viktigst.

Sportslig hilsen,

StineSvend­sen (overgang fra Express 04) Rune Pedersen (overgang fra på Express 04) Tore Gundersen (overgang fra Lia 04) Helge Bjerkholt (overgang fra Lia 04) Therese Olsen Bjerkholt (overgang fra Lia 04) Svein Krogelien (overgang fra Lia 04) Maria M. Haugenes (overgang fra Imås 04)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FOTBALL: Når det i flere avisartikl­er blir hevdet at fotballklu­bben Jerv mangler samarbeids­evne, opplever vi foreldre dette som en oppkonstru­ert føljetong. Dette handler tross alt om unge gutter som ønsker å bli best mulig i fotball, skriver...
FOTO: NTB SCANPIX FOTBALL: Når det i flere avisartikl­er blir hevdet at fotballklu­bben Jerv mangler samarbeids­evne, opplever vi foreldre dette som en oppkonstru­ert føljetong. Dette handler tross alt om unge gutter som ønsker å bli best mulig i fotball, skriver...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway