Agderposten

Å tie i hjel kritikk er en farlig trend

Grimstad SV er urolig for de demokratis­ke kårene i Grimstad

- Issifou Koanda Kommunesty­rerepresen­tant SV

Det forventes at opposisjon­en stiller spørsmål for å løfte saker i offentligh­eten, som ellers hadde blitt feid under teppet. Venstre i Grimstad har gjort en god jobb i så måte.

KrF leder Oddvar Skaiaa skriver i sitt innlegg i Adressa og i Agderposte­n at: «I de årene Antonsen var ordfører i Grimstad, opplevde vi at Venstre i all hovedsak fremsto som et konstrukti­vt og positivt parti.

I dagens kommunesty­re har Venstre i flere saker lagt seg på en kontroller­ende og kritiseren­de holdning til politisk ledelse og til rådmannen i saerdelesh­et.»

Oddvar Skaiaa er en markant KrF-politiker i vår region. At kritikken til Venstre kommer nettopp fra ham, er overrasken­de og uforståeli­g. Det gjør meg urolig for de demokratis­ke kårene i Grimstad.

Grunnlegge­nde i våre demokratis­ke prinsipper er at enhver opposisjon er kritisk til posisjonen. Det forventes at opposisjon­en stiller spørsmål for å løfte saker i offentligh­eten, som ellers hadde blitt feid under teppet.

Det er nettopp disse kritiske spørsmålen­e som kan endre feil kurs, feil fokus og ikke minst ulovlighet­er. Kritikken oppleves her som kontroller­ende av KrF, som har ordførerve­rvet i kommunen vår.

SV mener at det er viktigere enn noen gang med en opposisjon som følger med og er kontroller­ende i Grimstad.

I Agderposte­n den 18.11 kan man lese nok en avisartikk­el om helsekjøps­aken i Grimstad kommune, med overskrift­en: «Ulovlig avtale ble verdt 12 millioner». Der kommer det frem at rådmannen ikke har lagt fram all informasjo­n til folkevalgt­e. Å holde tilbake informasjo­n er meget alvorlig.

I tillegg har det fortsatt foregått ulovlighet­er i forhold til kontrakten med Farm In Action. Hadde det ikke vaert for arbeidet til Agderposte­ns gravejourn­alist, hadde ikke de kritikkver­dige forholdene blitt kjent.

Jeg må minne KrF-lederen om at SV også har vaert kritisk til både den politiske og administra­tive ledelse i Grimstad, blant annet i helsekjøps­aken. Det er i byens interesse at det finnes kommunesty­rerepresen­tanter som tør å fronte kontrovers­ielle saker i offentligh­eten. Venstre har gjort en god jobb i så måte.

Vi må ikke tie i hjel enhver form for kritiske og kritiseren­de røster i Grimstad kommunesty­re. Det er en farlig trend.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? GRIMSTAD KOMMUNESTY­RE: At den markante KrF-politikere­n Oddvar Skaiaa kritiserer Venstre for at partiet løfter frem ulovlighet­er i kommunen, er både overrasken­de og uforståeli­g, skriver Issifou Koanda.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN GRIMSTAD KOMMUNESTY­RE: At den markante KrF-politikere­n Oddvar Skaiaa kritiserer Venstre for at partiet løfter frem ulovlighet­er i kommunen, er både overrasken­de og uforståeli­g, skriver Issifou Koanda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway