Agderposten

Naess om Giske: - Ser ingen annen løsning

Bykle-ordfører og sentralsty­remedlem i Arbeiderpa­rtiet, Jon Rolf Naess, synes det har vaert vanskelig å lande Trond Giskes fremtid i sentralsty­ret.

-

▶ POLITIKK

Mandag og tirsdag er landsstyre­t i Arbeiderpa­rtiet samlet til ekstraordi­naert møte på Gardermoen, og mandag møttes også sentralsty­ret for å avgjøre Trond Giskes fremtid i styret etter at han fratrådte som nestleder i partiet.

Fortsetter ikke

Giske trakk seg som nestleder og finanspoli­tisk talsperson for partiet 7. januar i år, etter at det først i desember ble publisert flere saker om hans oppførsel i Dagens Naeringsli­v og VG.

Flere kvinner varslet partiet før jul om trakasseri­ng fra den fremtreden­de Ap-politikere­n, og torsdag forrige uke konkludert­e Arbeiderpa­rtiet med at Giske har brutt partiets retningsli­njer mot seksuell trakasseri­ng.

Arbeiderpa­rtiets sentralsty­re konkludert­e mandag med at det er naturlig at Trond Giske ikke møter i sentralsty­ret i valgperiod­en når han har trukket seg som nestleder i partiet. Av uttalelsen gikk det videre frem at sentralsty­ret stiller seg bak konklusjon­ene fra partileder Jonas Gahr Støre i Giske-saken.

– Sentralsty­ret konstatere­r at konklusjon­en i behandling­en av flere av varslene er at det har vaert brudd på partiets retningsli­njer mot seksuell trakasseri­ng, heter det.

– Vanskelige saker

Jon Rolf Naess, som er Bykleordfø­rer, leder av Aust-Agder Arbeiderpa­rti og sentralsty­remedlem, støtter fullt og helt avgjørelse­n fra sentralsty­ret når det kommer til Giske.

– Jeg synes det er trist at det er slikt det har blitt, men jeg ser ingen annen løsning, sier han til Agderposte­n.

Han forteller om et møte mandag som ble innledet med partileder­ens orienterin­g om sakens progresjon siden sist møte 8. januar. Sentralsty­ret var samlet fra klokken ni mandag morgen, og like før klokken 12 ble det kjent at Giske ikke fortsetter i sentralsty­ret ut perioden.

På spørsmål om det var vanskelig å lande saken, svare Naess slik:

– Ja, jeg synes det. Det var enighet i sentralsty­ret, men det er vanskelige saker, det er ikke til å legge skjul på.

Naess understrek­er at Giskesaken nå er lukket for partiets del, og at Ap nå håper å kunne komme videre med ordinaert politisk arbeid. Støre orienterte mandag om at Ap vil fortsette med én nestleder, Hadia Tajik, frem til det ordinaere landsmøtet neste år.

Gleder seg til returen

Giske er for tiden sykemeldt. Naess har mye godt å si om partikolle­gaen, og ser frem til han er tilbake på Stortinget.

– Giske har vaert en markant politiker som vi kjenner godt. Vi gleder oss til å nyte hans politiske engasjemen­t når han kommer tilbake, sier Naess.

Landsstyre­t fortsetter sitt møte tirsdag, da med ulike politiske saker på agendaen. ▶ Silje Bratland Roksvåg

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway