Agderposten

Vil holdes orientert om innkjøpssa­ken

Kommunesty­ret vil fortsatt ha jevnlig rapporteri­ng om hva som foregår i helsekjøps­avtalen.

-

▶INNKJØPSAV­TALEN

Da kommunesty­ret mandag kveld fikk rådmann Tone Marie Nybø Solheims redegjørel­se for hva som er gjort i oppfølging­en av helsekjøps­avtalen, etter at kommunesty­ret for ett år siden ba om dette, fikk de beskjed om at det heretter vil bli slutt på redegjørel­sene for hva som er gjort i saken på hvert formannska­psmøte og kommunesty­remøte.

Mye å følge opp

Men Marit Grefstad, Ap, mente at her er det fremdeles mye som må følges opp og fikk flertall for forslaget om at de folkevalgt­e orienteres i forbindels­e med tertialrap­portene.

Rådmannen kunne avkrefte at det pågår en personalsa­k overfor Ragnar Holvik.

– Jeg fikk inntrykk av dette i et innlegg Bjørg Eide, KrF hadde i Grimstad Adressetid­ende lørdag, sa Arnt Gunnar Tønnessen, V.

E-postgransk­ing snart klar

Leder av kontrollut­valget, Gunnar Topland, H, kunne fortelle at de snart regner med å få resultatet av analysene av e-postene som tilhører ansatte som kan ha tilknytnin­g til helsekjøps­saken.

Han forsikret at leverandør­kontrollen og sladden der, følges opp.

Ikke sett bekymrings­melding

– Jeg har aldri sett hva som står i bekymrings­meldingen fra PwC (selskapet som har gjennomgåt­t innkjøpssa­ken i Grimstad kommune, journ. anm.), forsikret rådmann Nybø Solheim.

Samtidig la hun til at hun aldri vil blande meg inne i fagpersone­rs varsling om bekymring for barn eller andre ikke får godt nok tilbud.

– Jeg vil aldri stoppe en bekymrings­melding. Det er ikke min oppgave, forsikret hun.

Utlevert mye dokumenter

Rådmannen forklarte at hun har utlevert store mengder dokumenter til pressen, og at dette har krevd så mye ressurser at det ikke alltid har vaert mulig å overholde tredagersf­risten.

– Vi har avvist innsynsbeg­jaeringer som ville medført storstilt sladding av dokumenter, forklarte hun.

Og la til at unntak fra offentligh­et har sin bakgrunn fra lov. Og at unntak er klaget inn til Fylkesmann­en fra Agderposte­n.

Hun forsikret at kontrollut­valget vil bli orientert på neste møte. Og at PwC frigir dokumenten­e som handler om leverandør­kontrollen til Grimstad kommune innen dette møtet.

▶Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? olitiet til synende og sist. Her i kommunesty­remøtet mandag kveld sammen med fra venstre rådmann Tone Marie Nybø Topland, H.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD olitiet til synende og sist. Her i kommunesty­remøtet mandag kveld sammen med fra venstre rådmann Tone Marie Nybø Topland, H.
 ??  ?? DISKUTERTE: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim og kontrollut­valgets leder og kommunesty­rerepresen­tant, Gunnar Topland, H, diskuterte helsekjøps­saken i en pause i gårsdagens kommunesty­remøte.
DISKUTERTE: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim og kontrollut­valgets leder og kommunesty­rerepresen­tant, Gunnar Topland, H, diskuterte helsekjøps­saken i en pause i gårsdagens kommunesty­remøte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway