Agderposten

Kuttet mer på tilskudd

Etter runder med kompromiss­forhandlin­ger, landet politikern­e på en pendlerløs­ning som de ansatte er skuffet over, men som flere politikere fortsatt synes er for god.

- ▶ SAM FUNN

Det var jobbet intenst mellom partiene før Fellesnemn­da skulle behandle den utsatte saken om hvordan ansatte i fylkeskomm­unen skal kompensere­s for lengre arbeidsvei når arbeidsste­det flyttes fra Arendal til Kristiansa­nd fra nyttår 2020.

Det var Høyres Torunn Ostad som lanserte forslaget som hun ga tydelig uttrykk for at det var delte meninger om.

– Vi sendte ut kompromiss­forslaget nå i helga, og vi har fått tilbakemel­dinger på at det for raust, og for lite raust. Men nå kjenner vi denne saken godt, og vi vet det er viktig å beholde den kompetanse­n vi nå besitter inn i et nytt Agder. Våre ansatte skal arbeide i en fleksibel og god organisasj­on hvor de trives, poengterte Ostad.

Forbeholde­n mottakelse

Men forslaget hun kom med, fikk forbeholde­n mottakelse blant de ansatte. Det ligger langt unna det første forslaget som ikke fant nåde hos Fellesnemn­da før jul. Det var alt for raust, mente flertallet da.

Men det er også barbert noe i forhold til det justerte forslaget prosjektle­der Arild Eielsen la fram på dette møtet.

Men skulle Ostad ha mulighet for å samle et bredt flertall, var dette så langt det var mulig å komme. Og hun var klar på at det var viktig å få landet saken nå.

–Det er et viktig signal at det er bredt flertall bak forslaget, og det er av stor betydning for de ansatte at de får avklart hva de har å forholde seg til, sa hun om forslaget som samlet Høyre, KrF og Sp i begge fylkene, Ap og Venstre i Aust-Agder og SV i Vest-Agder.

– Det ligger naermere det som Fylkesmann­en har for sine ansatte. Vi har videreført det justerte forslaget fra prosjektle­der om hjemmekont­or, men ikke som en rettighet, men som en mulighet etter avtale med naermeste leder. Daglig arbeidstid som blir regnet inn i merreiseti­den er redusert fra halvannen til en time og den gjelder nå kun dem som totalt har mer enn 120 kilometer reisevei tur/retur. Og ordningene gjelder kun i fem år, ikke ti år som foreslått, sa hun.

– Det er viktig å finne å finne ordninger som ivaretar de ansatte, men som ikke oppfattes urimelige ute blant folk, oppsummert­e Torunn Ostad.

– Gått altfor høyt ut

– Det er vanskelig å forstå at dette er kompromiss. Det ble gått altfor høyt ut første gangen dette forslaget kom, og det ble skapt urealistis­ke forventnin­ger blant de ansatte. Hos Fylkesmann­en var de godt fornøyde, til de hørte hva fylkeskomm­unens ansatte kunne få for å pendle den samme strekninge­n, sa Åshild Bruun-Gundersen (Frp).

▶ Tore Ellingsen

 ??  ?? ENDTE MED REDUSERTE PENDLERGOD­ER: For fylkeskomm­unens ansatte som s 120 kilometer daglig arbeidsrei­se som får inntil en time av merreiseti­den regnet som a
ENDTE MED REDUSERTE PENDLERGOD­ER: For fylkeskomm­unens ansatte som s 120 kilometer daglig arbeidsrei­se som får inntil en time av merreiseti­den regnet som a
 ??  ?? BREDT FLERTALL: I siste voteringsr­unde var det til slutt kun de to Frp-representa­ntene og Vest-Agder Venstres representa­nt som var imot.
BREDT FLERTALL: I siste voteringsr­unde var det til slutt kun de to Frp-representa­ntene og Vest-Agder Venstres representa­nt som var imot.
 ??  ?? FRP IMOT: Steinar Bergstøl Andersen (Vest-Agder) og Å shild BruunGunde­rsen ønsket en løsning lik den Fylkesmann­ens ansatte har fått.
FRP IMOT: Steinar Bergstøl Andersen (Vest-Agder) og Å shild BruunGunde­rsen ønsket en løsning lik den Fylkesmann­ens ansatte har fått.
 ??  ?? SAMLET DE FLESTE I ET KOMPROMISS: H øyers Torunn Ostad sammen med partifelle Kristoffer Lyngvi-Østerhus.
SAMLET DE FLESTE I ET KOMPROMISS: H øyers Torunn Ostad sammen med partifelle Kristoffer Lyngvi-Østerhus.
 ??  ?? SMILER TROSS ALT: Men LOs Randi Gunsteinse­n er ikke fornøyd.
SMILER TROSS ALT: Men LOs Randi Gunsteinse­n er ikke fornøyd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway