Agderposten

Kan bygge nytt i Kristiansa­nd

Det startes nå et løp som kan føre frem til et helt nytt fylkeshus i Kristiansa­nd.

-

Nå i oppstartfa­sen var det ikke så veldig mange innvending­er i Fellesnemn­da mot at det i hvert fall ses på hvilke muligheter som finnes til få et nytt bygg for den nye fylkeskomm­unen i Kristiansa­nd, på aksen fra sentrum og opp mot Campus.

Om beliggenhe­ten heter det i saken dette:

«God tilgjengel­ighet med kollektiv, gange og sykkel vil vaere svaert viktig for valg av lokaliseri­ng. Det er også ønskelig at plassering­en av et nytt fylkeshus bygger opp under og forsterker ønskede byutviklin­gsmål og klimamål både til fylkeskomm­unen og Kristiansa­nd kommune som vertskommu­ne. Aktuelle bygg/tomtealter­nativ bør ut fra en slik tilnaermin­g vaere innenfor naermere angitte soner for sentrum og/eller kollektiva­kse.»

Det skal også avklares om fylkeskomm­unen skal eie eller leie.

Det beregnes at en slik prosess kan ta opp mot seks-sju år.

Åshild Bruun-Gundersen stilte spørsmål om det administra­sjonen behøver å ligge i sentrum.

– Kan den ikke like gjerne ligge i Sørlandspa­rken for den saks skyld, spurte hun.

Men det ble samling om dette vedtaket som ble enstemmig vedtatt:

1. Arbeidet med å etablere nytt fylkeshus i Kristiansa­nd igangsette­s.

2. Prosjektle­der gis fullmakt til å engasjere intern eller ekstern prosjektle­der til åk koordinere arbeidet med rom- og funksjonsp­rogram og offentlig anbudspros­ess.

3. Utleiere av bygg og tomteeiere inviteres til en dialogkonf­eranse for å vurdere markedet for egnede bygg eller tomter, og for å gi grunnlag for å utforme konkurrans­egrunnlage­t best mulig. Aktuelle bygg/tomtealter­nativ må vaere innenfor naermere angitte soner for sentrum og kollektiva­kse.

4. Fellesnemn­da skal godkjenne rom- og funksjonsp­rogram og konkurrans­egrunnlage­t. Det legges opp til konkurrans­e med forhandlin­g med evaluering­skriterier/vekting av ulike hensyn for utforming og lokaliseri­ng. Konkurrans­egrunnlage­t skal åpne for både

leiekontra­kt og at fylkeskomm­unen står som eier av fylkeshuse­t.

5. Det avsettes nødvendige ressurser til prosjektet i justert budsjett for sammenslåi­ngsprosess­en.

 ?? FOTO: ERIK HOLAND ?? kal farte langs E18 i årene fremover, vil ulempekomp­ensasjonen gjelde i fem år, ikke ti år, og det er kun dem med mer enn rbeidstid. Det gis inntil 45.000 kroner i kompensasj­on.
FOTO: ERIK HOLAND kal farte langs E18 i årene fremover, vil ulempekomp­ensasjonen gjelde i fem år, ikke ti år, og det er kun dem med mer enn rbeidstid. Det gis inntil 45.000 kroner i kompensasj­on.
 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? GOD PLASS HER: I Arendal blir det ledige arealer som leies ut, i Kristiansa­nd må det kanskje bygges nytt.
FOTO: VIDAR FLØDE GOD PLASS HER: I Arendal blir det ledige arealer som leies ut, i Kristiansa­nd må det kanskje bygges nytt.
 ??  ?? ANSATTE MED: Gro Bråten vil ha de ansatte med i prosessen.
ANSATTE MED: Gro Bråten vil ha de ansatte med i prosessen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway