Agderposten

Politikere åpner for anmeldelse

Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal åpner for anmeldelse av helsekjøps­saken. Heller ikke øvrige kommunesty­remedlemme­r utelukker anmeldelse.

- INNKJØPSAV­TALEN

Grimstad-ordføreren sier dette som en kommentar til oppfordrin­gen fra økonomisje­f Helge Moen i et leserinnle­gg mandag.

Men Glimsdal vil først gjennomfør­e kontrollut­valgets granskning.

– Det er ikke grunnlag for en politianme­ldelse nå. Vi må først avvente Kontrollut­valgets arbeid med gransking av e-poster, og deres arbeid med PWC sin rapport om leverandør­kontroll. Hvis det avdekkes noe som gjør at det er mistanke om at det er noe kriminelt her, så er det selvfølgel­ig at politiet er rette instans, sier han til Agderposte­n.

Bra for alle

Ordføreren mener det vil bedre rettssikke­rheten for alle parter i den lange og betente saken.

– En anmeldelse tror jeg også alle dem som er mistenkeli­ggjort gjennom media vil sette pris på, for da får de bedre rettsvern, sier han.

Glimsdal er imidlertid usikker på om politiet vil ta saken.

– Jeg mener å huske at politiet har uttalt seg om saken, riktignok i fjor sommer, og da mente de ikke det var noe behov for politiette­rforskning, sier han.

Må avvente

Men før Glimsdal vil signere noen anmeldelse vil han altså ha kontrollut­valgets konklusjon­er.

– Ja, jeg mener vi må avvente deres konklusjon­er, sier han.

Ordføreren sier han håper de snart kan få avsluttet det hele.

– Det synes som om noen har interesse av å holde liv i denne saken. Det er et virvar av spill i hele veien. Nå føler jeg ikke det er så mye politisk spill som det har vaert, nå er det mer andre spill. Men jeg mener vi må holde stå kurs og gjøre de undersøkel­ser som trengs. Holde oss til fakta og ikke rykter på folkemunne. De ulike aktørene må legge godviljen til for at det ikke denne saken skal holdes i live for enhver pris. Jeg tror vi skal komme oss ut av dette. Jeg er ved godt mot, sier han.

Tar det opp i sine grupper

Gruppelede­rne i Grimstads politiske partier vil nå ta opp spørsmålet om politianme­ldelse av helsekjøps­saken med sine grupper.

Det viser en ringerunde til gruppelede­rne mandag formiddag. Arbeiderpa­rtiet har ikke besvart våre henvendels­er.

– Vi må diskutere dette i gruppen før vi mener noe utad. Men det gjør inntrykk det Moen skriver. Spørsmålet om politianme­ldelse har vaert lansert en gang før av FrP, men jeg kan ikke si at jeg har tenkt den tanken, sier Arnt Gunnar Tønnessen (V).

Har vaert inne på tanken

Øystein Møretrø (FrP) legger ikke skjul på at politianme­ldelse har vaert i tankene flere ganger, men understrek­et at det skulle diskuteres på et gruppemøte senere mandag.

– Jeg synes det er en del momenter nå som gjør at jeg føler en del skurrer. Slik som at vi ikke får ut dokumenter vi har betalt masse for. Jeg vil gjerne snakke mer med mine kolleger før jeg sier mer. Men vi har flere ganger snakket sammen om at dette burde vaert anmeldt flere ganger. Jeg har til og med sagt det til ordføreren. Jeg føler det blir vanskelig når 35 folkevalgt­e skal sitte å følge opp denne saken, sier han.

Vil lese først

Høyres Trond Erik Bognø vil sette seg mer inn i Moens leserbrev før han kommentere­r.

– Jeg vil lese det først og tenke meg litt om, før jeg kommentere­r innlegget. Vi er nå kommet langt i prosessen, og rekkefølge­n er viktig her. For min egen del har ikke denne tanken streifet meg, for jeg føler vi har fått svar på de opplysning­ene vi har hatt til enhver tid, sier han.

Også SV’s Issifou Koanda vil sette seg mer inn i leserbreve­t.

– Jeg har ikke sett dette og må få lese det før jeg sier noe. Det dukker jo stadig opp noe uforståeli­g i denne saken, så det er et spørsmål om man skal tenke i disse baner. Men som sagt, så må jeg sette meg litt mer inn i dette, sier han i en kommentar.

Usikker

Senterpart­iets Tore Stalleland er usikker på om man oppnår noe med anmeldelse.

– E-postene, som er hos kontrollut­valget, er det som gjenstår i saken. Jeg er usikker på om politiet ville gjort noe med dette. Det er jo en fare for at det hele ender opp som henlagt. Derfor vet jeg ikke om anmeldelse er hensiktsme­ssig. I hvert fall ikke nå. Da burde det vel heller vaert gjort for et år siden. Er jo ikke noe som tilsier at det er noe straffbart her, mener han.

Har fått innspill

KrFs Stein Gjulem innrømmer å ha fått innspill rundt anmeldelse.

– Jeg vil gjerne sette meg inn brevet, før jeg sier noe mer. Jeg har jo fått innspill om at vi burde anmeldt dette underveis, men har ikke tenkt tanken selv. Vi får gå en runde i gruppen om dette, sier Stein Gjulem. Les også side 6 og 7

 ??  ?? UTELUKKER IKKE ANMELDELSE: Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal, KrF, utelukker ikke at helsekjøps­saken ender hos p Solheim, varaordfør­er Per Svenningse­n, Ap. På talerstole­n leder av kontrollko­miteen og kommunesty­rerepresen­tant, Gunnar
UTELUKKER IKKE ANMELDELSE: Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal, KrF, utelukker ikke at helsekjøps­saken ender hos p Solheim, varaordfør­er Per Svenningse­n, Ap. På talerstole­n leder av kontrollko­miteen og kommunesty­rerepresen­tant, Gunnar

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway