Agderposten

Klart for massemønst­ring

Førstkomme­nde fredag går startskudd­et for ung- doms kultursats­ingen U KM.

-

Først ut er Birkenes, og 67 påmeldte ungdommer innen musikk, dans, film og kunst er klare for å sette hverandre i stevne i Birkenesha­llen.

Etter Birkenes følger Iveland på 10. februar. De har slått seg sammen med Vennesla for å gi ungdommen et kjempearra­ngement i Vennesla kulturhus.

21.000 deltar

UKM er et tilbud for ungdom under 20 år innen musikk, teater, dans, visuell kunst, film, scenetekni­kk, journalist­ikk, Tv-produksjon, arrangemen­tsplanlegg­ing etc. Ungdommene er selv aktive i alle

prosesser, og konseptet tilpasses endringene i ungdommens kulturuttr­ykk. Over 21.000 deltar på landsbasis hvert år.

UKM-måneden

Mars er blitt den store UKMmåneden. Hele fem av kommunemøn­stringene arrangeres da, og det er fortsatt mulig å melde seg på. Grimstad starter fredag 2. mars,

Så følger Bykle, Valle og Bygland lørdag 3. mars. Disse har i år et felles arrangemen­t. Søndag 4. mars er turen kommet til Lillesand. Arendal, Froland og Åmli arrangerer sin mønstring lørdag den 10. mars. Evje og Hornes 16. mars. Kommunemøn­stringene avsluttes med et felles arrangemen­t i Risørhuset lørdag 7. april for Risør, Gjerstad, Tvedestran­d og Vegårshei.

– Siste helgen i april har vi da gleden av å ønske alle velkommen inn i Arendal kulturhus og i ARTendal for å se hva ungdommen i Aust-Agder er opptatt av for tiden. Rundt 120 ungdommer fra hele fylket inntar da Arendal by med sitt talent, og vil sette byen litt på hodet. Vi lover dere en festdag, skriver Tonje Eikrem Jacobsen i en pressemeld­ing. Hun er kulturrådg­iver og fylkeskont­akt for UKM (Ung Kultur Møtes) i AustAgder.

B Oddvar Paulsen odpa@agderposte­n.no

 ?? FOTO: LIV EKEBERG ?? UNG KVARTETT: I fjor fremførte gruppen StringSing «House of gold». Gruppen besto av Kasper Gjone, Mina Bergan, Nathalie Kirkhus, Thea Josefine Haugeto.
FOTO: LIV EKEBERG UNG KVARTETT: I fjor fremførte gruppen StringSing «House of gold». Gruppen besto av Kasper Gjone, Mina Bergan, Nathalie Kirkhus, Thea Josefine Haugeto.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway