Agderposten

– Vi gleder oss til å spille sammen igjen

Fra hver sin sykehussen­g har musiker Torjus Vierli (40) fra Vegårshei og Sigvart Dagsland blitt enige om å spille sammen på scenen igjen.

-

▶ SAMFUNN

Mandag kunne bandets manager fortelle at musikerne er utenfor fare etter den alvorlige bilulykken.

– Nå har jeg begynt å klare meg litt selv, og blir bedre dag for dag, forteller Torjus Vierli fra Vegårshei.

Agderposte­n får snakke med han på telefon mens han er innlagt på Ullevål sykehus i Oslo.

Vierli ble hardt skadet i ulykken i midten av januar, der han var i bilen sammen med bandkolleg­ene Sigvart Dagsland og Helge Leirvik.

Alle tre mennene, pluss fører av den andre bilen, ble sendt til sykehus med alvorlige skader. De måtte gjennom omfattende operasjone­r.

– Jeg pådro meg en del brudd, i tillegg til indre skader. Jeg er blitt operert to ganger. Det vil ta tid å bli frisk, men det går absolutt fremover, forteller Vierli.

Snakker med Dagsland

Han har hatt lydmann Helge Leirvik i samme sykehuskor­ridor, og de to har snakket med Sigvart Dagsland via Skype. Dagsland er innlagt på Haukeland sykehus i Bergen. Leirvik er nå flyttet til Stavanger universite­tssykehus.

– Ulykken har bundet oss sammen gjennom en sterk, felles erfaring. Vi skal spille sammen igjen. Det gleder vi oss til, selv om vi ikke helt vet når det blir, sier Vierli.

– Hvordan vil du beskrive ulykken?

– Det er en hendelse som jeg tenkte man bare leser om i avisa, og som man ikke tenker skal ramme en selv. Det er absurd å vaere i en slik situasjon. Jeg har sett bilder av bilen i etterkant, og er veldig takknemlig for at jeg blir ivaretatt av flinke folk, sier musikeren.

Han har et håp om å snart komme hjem til kona og sine to små døtre i Grimstad.

– Jeg er ikke blitt lovet noe, vi må se hvordan bruddene gror, sier Vierli.

Rørende omtanke

Han og familien opplever stor omtanke.

– Det er rørende å oppleve hvordan folk stiller opp. Det er en fantastisk opplevelse, tross alt, sier Vierli.

Meldinger om forbønn og omtanke strømmer inn til musikeren på Facebook.

– Jeg har ikke orket å åpne Facebook ennå. Det blir litt mye å håndtere. Men nå skal jeg åpne for litt mer kontakt med omverdenen igjen, sier Vierli.

Canal Street-aktuelle Sigvart Dagsland, Torjus Vierli og Helge Leirvik var 17. januar på vei fra konsert på Rena til Oslo, da de frontkolli­derte med en annen bil i Stange kommune i Hedmark. Turneen fikk dermed en brå og uventet avslutning.

Mandag kunne manager Jan Sollenes opplyse til VG at alle tre nå er utenfor fare.

Sigvart Dagsland og bandet hans, der Torjus Vierli er med på tangenter, er booket til Canal Streets kirkegårds­konsert i 2018. Torjus Vierli er også fast medlem av gruppa Vintermåne. ▶ Marit Elisabeth Strand

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? PÅ BEDRINGENS VEI: Musiker Torjus Vierli (40) fra Vegårshei beskriver hendelsen som noe man leser om i avisa, og som man ikke tenker skal ramme en selv. Han er takknemlig for å bli ivaretatt av dyktig helseperso­nell på Ullevål sykehus, og håper han...
FOTO: NTB SCANPIX PÅ BEDRINGENS VEI: Musiker Torjus Vierli (40) fra Vegårshei beskriver hendelsen som noe man leser om i avisa, og som man ikke tenker skal ramme en selv. Han er takknemlig for å bli ivaretatt av dyktig helseperso­nell på Ullevål sykehus, og håper han...
 ??  ?? SKAL SPILLE IGJEN: Torjus Vierli er fast bestemt på at han skal tilbake på scenen.
SKAL SPILLE IGJEN: Torjus Vierli er fast bestemt på at han skal tilbake på scenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway