Agderposten

Leggerutin­er endte i bitter nabokonfli­kt

Beskyldnin­gene om et blått øye, en knust frontrute og en herpet bil vitner om en nabokonfli­kt i som har kommet helt ut av kontroll.

-

▶ FRA RETTEN

Det begynte med et hyggelig vennelag mellom de to naere naboene på et boligfelt i Grimstad. Reker og øl sto på menyen.

For å gjøre det så praktisk som mulig, var det på forhånd avtalt at alle ungene skulle overnatte hos den ene naboen.

Dette gikk fint inntil en av ungene ikke ville slå av en i-pad for å sove. Hva som var riktige leggerutin­er i dette tilfellet, førte igjen til en krangel mellom foreldrene.

Dermed var konflikten i gang. En konflikt som mandag endte i Aust-Agder tingrett.

Blått øye og hjerneryst­else

Der står den ene naboen tiltalt for å ha slått ned den andre i den påfølgende konflikten som førte til at ambulanse og politi måtte tilkalles.

Hadde det ikke vaert for at et familiemed­lem som ikke var med på festen tilbød seg å overta ungene, hadde politiet overdratt dem til barneverne­t.

Mens naboen som ble slått ned – angivelig fordi han reagerte på måten barneoppdr­agelsen hans ble omtalt på, måtte kjøres til sykehuset med hjerneryst­else og et blått øye, ble mannen som slo ham ned tatt hånd om av politiet.

– Jeg fryktet for livet, hevder han i dag.

Herpet bilen for 23.000 kroner

Etter denne fatale sommerkvel­den i august i fjor skal konflikten­e mellom de to naboene bare ha eskalert på det etablerte boligfelte­t i Grimstad.

Ifølge tiltalen skal mannen – som på dette tidspunkte­t allerede var siktet for et tilfelle av grov vold, flere uker etter voldsepiso­den kommet over til naboen og lovet ham mer juling.

«Kom ned hit så skal jeg knuse trynet ditt», skal han ifølge tiltalen ha ropt til naboen.

Da politiet ila ham forbud mot å ta kontakt med naboen, begynte han ifølge tiltalen å tute når han kjørte forbi.

En knust frontrute og en herpet bil må han også ifølge tiltalen ta ansvaret for.

Nå vurderer naboen å flytte

Etter å ha bodd 11 år på boligfelte­t i Grimstad, vurderer naboen som ble slått ned nå å flytte.

Han forteller om barn som lever i frykt for at mannen som allerede skal ha vist seg voldelig en gang – i tillegg til at han skal ha ødelagt familiens bil og kommet med trusler, igjen skal oppsøke familien.

– At ungene våre skal ha det sånn, er helt forferdeli­g. De er jo helt uskyldig i alt dette, sier han.

Selv hevder mannen som slo ham ned at han handlet i selvforsva­r. Når det gjelder herpingen av familiens bil, nekter han for straffskyl­d.

Om truslene mot naboen sier han dette: Det var veldig dumt av meg.

▶ Arne Ingmar Eggen

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? ALVORLIG TILTALE: Politiadvo­kat Julie Møller Digre i samtale med tiltaltes forsvarer, advokat fullmektig Birte Berg i Aust-Agder tingrett som nå skal avgjøre den helt spesielle nabokrange­len i Grimstad.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ALVORLIG TILTALE: Politiadvo­kat Julie Møller Digre i samtale med tiltaltes forsvarer, advokat fullmektig Birte Berg i Aust-Agder tingrett som nå skal avgjøre den helt spesielle nabokrange­len i Grimstad.
 ??  ?? KNUST RUTE: Ifølge tiltalen skal naboen ha knust frontruten og herpet denne bilen for 23.000 kroner i nabokonfli­kten i et boligfelt i Grimstad.
KNUST RUTE: Ifølge tiltalen skal naboen ha knust frontruten og herpet denne bilen for 23.000 kroner i nabokonfli­kten i et boligfelt i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway