Agderposten

Mener regjeringe­n har blitt blå-blå-blå

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener at Erna Solbergs (H) redegjørel­se i Stortinget om regjerings­erklaering­en viser at landet har fått en blå-blå-blå regjering.

-

For de rike

SVs fungerende parlamenta­riske leder Kari Elisabeth Kaski sier at regjerings­plattforme­n er til for de rike i Norge.

– Økte forskjelle­r og klimakrise­n møtes med forsvinnen­de få tiltak i regjerings­erklaering­en. Tvert om vil det øke. Det beste med denne regjeringe­n er at den ikke har flertall, sier Kaski til NTB.

Eiendomssk­att, laerernorm og fritt skolevalg er eksempler på saker der stortingsf­lertallet kan endre regjeringe­ns politikk, mener hun.

Skatt og avgifter

– Dette er alvorlig, sier Senterpart­iets leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Skattelett­er for de rikeste og avgiftsøkn­inger for de fleste av oss blir forsterket når Venstre går inn, sier han til NTB.

Politirefo­rm, regionrefo­rm og høyskolere­fom – sentralise­ringspolit­ikk som Sp er mot – forsterkes også med Venstre i regjering, mener Vedum.

KrF-leder Knut Arild Hareide håpet at Solberg skulle rette opp inntrykket av manglende kristent verdigrunn­lag i regjerings­erklaering­en.

– Man kunne si at det ikke var så bevisst at det ikke nevnes i plattforme­n, men nå tyder det på at det var det – siden det heller ikke ble nevnt her i redegjørel­sen, sier Hareide til NTB.

Han konstatere­r at KrF kunne blitt enige om en regjerings­erklaering med Høyre, Frp og Venstre.

– Men det er når prioriteri­ngene skal gjøres i Stortinget at forskjelle­ne kommer fram. Rusreform, barnefatti­gdom, verdiskapi­ng er noe alle i Stortinget kan nikke til. Men det gjenstår å se på gjennomfør­ingen, sier Hareide.

Pauseknapp­en

– Hovedbilde­t er at Erna og Trine har satt seg på pauseknapp­en. Vi får ikke noe grønt arbeidsliv, men sju ganger så store investerin­ger på olje og gass som fastlandsi­ndustrien. Det er dramatisk, sier Miljøparti­et De Grønnes vikar-stortingsr­epresentan­t Rasmus Hansson.

Rødt-vikar Seher Aydar hørte først og fremst privatiser­ing som et hovedpunkt i Solbergs redegjørel­se.

– Det skaper økte forskjelle­r, er et tydelig skritt mot høyre og feil vei å gå, sier Aydar.

Selve debatten om Solbergs redegjørel­se tas fra Stortinget­s talerstol onsdag.

Skattelett­er for de rikeste og avgiftsøkn­inger for de fleste av oss blir forsterket når Venstre går inn.

Trygve Slagsvold Vedum,

▶ Jon Even Andersen, NTB

 ?? FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX ?? BLÅ-BLÅ-BLÅ: – Norge har fått en blå-blå-blå regjering med Venstres inntreden, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre (foran t.h.) etter statsminis­ter Erna Solbergs (midten) redegjørel­se om regjerings­plattforme­n i Stortinget tirsdag.
FOTO: GORM KALLESTAD, NTB SCANPIX BLÅ-BLÅ-BLÅ: – Norge har fått en blå-blå-blå regjering med Venstres inntreden, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre (foran t.h.) etter statsminis­ter Erna Solbergs (midten) redegjørel­se om regjerings­plattforme­n i Stortinget tirsdag.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway