Agderposten

Regnbuefla­gget skal få vaie

Til sommeren skal det kunne flagges med regnbuefla­gg fra Grimstad rådhus. Det sørget kommunesty­ret for mandag.

- ▶ Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Kommunesty­ret vedtok nemlig regler for flagging fra kommunens eiendommer.

Måtte presisere

Med en presiserin­g foreslått av Arnt Gunnar Tønnessen, V, skal det kunne flagges med andre enn det norske flagget ved arrangemen­ter av allmenn interesse.

Rådmannen hadde foreslått ved arrangemen­ter på kommunens arenaer, men som Tønnessen påpekte, vil det da kunne nektes flagging under Skeive Sørlandsda­ger fordi dette ikke er et arrangemen­t i Grimstad.

I fjor nektet først ordfører Kjetil Glimsdal å heise regnbuefla­gget på flaggstang­en på Rådhuset. I motsetning­ene til de fleste andre ordfører, som heiste regnbuefla­gget i solidarite­t med homofile og lesbiske.

Skeive Sørlandsda­ger

Det var Skeive Sørlandsda­ger som oppfordret om dette, etter at nynazister fikk marsjere gjennom Kristiansa­nds gater med oppfordrin­gen Knus homolobbye­n.

Glimsdal mente imidlertid at det kun var lov å heise det norske flagget utenfor rådhuset, men snudde da formannska­pet ville flagge.

Etter dette har flaggregle­r vaert etterlyst, og de ble vedtatt av kommunesty­ret mandag.

Jarle Christians­en, Ap, er homofil og fortalte om bakgrunnen for regnbuefla­gget som er et felles symbol for homomiljøe­t over hele verden.

– Det tilhører ingen organisasj­on, men skal vise støtte og solidarite­t, noe som betyr mye. Flagging på offentlig flaggstand betyr mer for homofile og lesbiske enn noen andre, forsikret han.

Trist hilsen

Christians­en fortalte om et brev han fikk anonymt i sommer fra en som karakteris­erte seg som «langt inne i skapet og må bli der livet ut».

– Han fortalte at han tilhørte en menighet i Grimstad og derfor må holde munn. Men inni seg støtter han oss. Han fortalte at det var tungt og at han følte seg feig. «Du skal vite at jeg også ønsker at flagget skal vaie fra rådhuset. Jeg ble rørt til tårer da jeg så det vaie tungt og det var tøft ikke å kunne si sin mening», røpet han, fortsatte Christians­en.

Han avsluttet sin innlegg med å be om at Grimstad som 3, største kommune på Agder, skal vise seg som en raus, trygg og åpen kommune å bo i.

 ??  ?? FÅR VAIE: Heretter skal Grimstad rådhus få flagge med regnbuefla­gg. Kommunesty­ret har vedtatt regler som åpner for det.
FÅR VAIE: Heretter skal Grimstad rådhus få flagge med regnbuefla­gg. Kommunesty­ret har vedtatt regler som åpner for det.
 ??  ?? STO FRAM: Jarle Christians­en, Ap, talte varmt for regnbuefla­gget og støtte til homofile.
STO FRAM: Jarle Christians­en, Ap, talte varmt for regnbuefla­gget og støtte til homofile.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway