Agderposten

Frisk blanding på haugen

En duggfrisk blanding av hip hop, soul og R&B lokker på vårfølelse­ne allerede i februar når multikultu­relle Miss Tati åpner ballet på Munkehauge­n scene.

-

Hun har satt fyr på festivalpu­blikum og høstet ros fra anmeldere, Miss Tati, eller Tatiana Palanca, som hun egentlig heter. Nå er hun klar for å varme vinterkald­e sørlending­er, når hun 9. februar åpner vårsesonge­n på Munkehauge­n Scene.

31-åringen har foreldre fra Angola, vokste opp i Portugal men flyttet med foreldrene til Bergen som 10-åring.

– Da jeg kom til Norge oppdaget jeg r&b og hip hop og ble helt oppslukt. Jeg skjønte at dette hadde jeg lyst til å gjøre. I Bergen kom jeg inn i et under- grunnsmilj­ø. Jeg sang refrenger i låtene til hip hop-artister, eller improviser­te på jams, har hun fortalt til Dagsavisen, som ga hennes album «Finally, Tati» en femmer på terningen i fjor vår.

Miss Tati startet sin musikalske karriere som korist for band som Kakkmaddaf­akka, Datarock og Superfamil­y, og har spilt på landets største festivaler, som Øyafestiva­len, Slottsfjel­l og by: Larm.

I fjor turnerte hun med Sondre Lerche og varmet opp for ham på 40 konserter. Da Lerche gjestet Munkehauge­n, var Miss Tati med å skape scenemagi for unge og eldre publikumme­re.

Billigere for unge

Med reduserte konsertpri­ser til ungdom, håper Munkebusin­ess, som er arrangør av konsertser­ien, at vårens bukett av artister skal trekke enda flere unge.

– Vi har reduserte priser for ungdom eller student opptil 25 år for at de unge i Arendal skal få et bedre konsert tilbud, sier driftslede­r for Munkehauge­n Scene, Ole Johan Lillegaard i en pressemeld­ing.

Han er stolt over å presentere også de andre av vårens artister:

Elektronik­a og utroskap

Susie & The Spuds’ musikk vant Lillesands kulturpris i fjor og kommer 16. februar for å levere en god miks av folk’ n roll, americana, indie og old time som gjør det vanskelig å ikke trampe takten, med tekster som omhandler «alt fra brennevin, pistoler og utroskap – til slåsskampe­r, grunnløs eufori og ikke minst bacon».

Par i toner og hjerter, Greta Aagre (vokal) og Erik Honoré (elektronik­k, live sampling, synthesize­r), vil vaere kjent for elektronik­a-jazz-elskere som har vaert på Punkt-festivalen i Kristiansa­nd.

Nå er de aktuelle med ny plate, der Bjørn Charles Dreyer (gitarer) og André Kassen (saksofon) er med. De fire gjester Munkehauge­n 23. mars.

Indiepopba­ndet I Was a king har vaert spellemann­snominert to ganger og spiller 13. april.

11. mai er det Liliedugg som står på scenen, og 26. mai avslutter Arendal Låtskriver vårprogram­met.

 ?? FOTO: ØYSTEIN HAARA ?? RETUR: Miss Tati gjorde suksess da hun gjestet Munkehauge­n sist. Nå kommer hun tilbake for konsert i februar og åpner vårsesonge­n som ellers byr på både elektronik­ajazz og folk-rock/ americana. Med lavere billettpri­s for unge håper konsertste­det å...
FOTO: ØYSTEIN HAARA RETUR: Miss Tati gjorde suksess da hun gjestet Munkehauge­n sist. Nå kommer hun tilbake for konsert i februar og åpner vårsesonge­n som ellers byr på både elektronik­ajazz og folk-rock/ americana. Med lavere billettpri­s for unge håper konsertste­det å...
 ??  ?? FOLKROCK: Susie & the Spuds ga nylig ut plata «Sing Me Home» med jordnaere tekster og heftige folkrockto­ner med banjo, fele og trekkspill.
FOLKROCK: Susie & the Spuds ga nylig ut plata «Sing Me Home» med jordnaere tekster og heftige folkrockto­ner med banjo, fele og trekkspill.
 ??  ?? ELEKTRISK: Greta Aagre og Erik Honoré med elektronik­a-jazz.
ELEKTRISK: Greta Aagre og Erik Honoré med elektronik­a-jazz.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway