Agderposten

Skal rydding bompengefi­nansieres?

- Åshild Bruun-Gundersen Bystyremed­lem i Arendal og stortingsr­epresentan­t

En Ap-ordfører uten bakkekonta­kt. Nå vil Arbeiderpa­rtiet bygge bomring for å finansiere opprydding av barbuelva og etablering av nye turveier. Det er jo nesten ikke til å tro.

Et enstemmig Bystyre vedtok i juni 2017 at «Rådmannen bes legge frem en sak for Bystyre med kostnadska­lkyle for etablering av en kulturhist­orisk byløype rundt Arendal sentrum, herunder opprusting av Barbuelva og Langsaepar­ken». Jeg kan ikke forstå at Ordfører Robert Cornels Nordli fra AP kan nekte å følge Bystyrets bestilling, så jeg stilte spørsmål i Bystyre om dette. Svaret fra Ordføreren er at han har gitt oppgaven til Statens vegvesen og bedt om at dette prosjektet må inngå i bypakka og bompengefi­nansieres.

Bomringen til AP har jo blitt en parodi! Først skal den finansiere innsnevrin­ger og reduserte fartsgrens­er på kystveien, så skal den finansiere en ny tunnel til Torvet som ingen vil ha, og nå også opprustnin­g av Barbuelva? Dette må vaere en spøk, eller så har Ordføreren fra AP mistet fullstendi­g bakkekonta­kt. Dette reiser han altså inn til Oslo for å få belønnings­midler for?

Arbeiderpa­rtiet ønsker en bomring for bomringens skyld. Det minste man må kunne forlange er at bompenger brukes til fornuftige veiformål, men det gjør det ikke. Bompengene til AP skal nå finansiere alt mulig som ordføreren kunne tenke seg, men ikke veier.

Fremskritt­spartiet mener at en kulturhist­orisk byløype er realistisk å etablere med enkle midler. Ved å få en oversikt på hva som skal til, kan vi involvere velforenin­ger og historiela­g. Med enkle midler vil vi kanskje kunne lage en flott løype gjennom det historiske sentrum og som en flott turløype for dem som bor i byen. Jeg ber Ordføreren respektere Bystyrets bestilling. Det er faktisk jobben din. Og det får vaere måte for hva du synes en bomring skal finansiere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway