Agderposten

Klassisk bil med elektrisk vri

E-Drive Retro vil gi klassiske sportsbile­r en elektrisk framtid.

-

Klassiske biler fra 50-, 60og 70-tallet er drømmen for mang en bilentusia­st. Det er de også for Michael M. Richardson, men bilene han selger lager ikke en klassisk motorlyd, de er helt stille.

Richardson har startet EDrive Retro, med base i Helsinki. Der konvertere­r de biler med tradisjone­ll drivlinje til elbiler. En MGA fra 1959 er blant bilene de har tatt for seg. Utgangspun­ktet for denne bilen, som han nylig viste fram i Oslo, var et objekt som trengte full restaureri­ng. Richardson har fire donorbiler til som er klare for samme behandling.

– Vi vil vaere som Patek Philippe, mens alle de andre elbilprodu­sentene kan vaere Swatch. Vi trenger Swatch, men vi vil vaere for dem som ønsker noe helt spesielt, sier Richardson.

Sikrere

Utvendig og i kupeen framstår bilen som en helt autentisk og gjennomfør­t restaurert MGA, men under skallet er det lite som minner om 1959. I motorromme­t er det en elektromot­or og diverse teknologis­ke nødvendigh­eter. Alt er pakket inn på en måte som peker mot originalen­s motor.

– Det skal ikke se ut som det er en vaskemaski­n i motorromme­t.

I tillegg har bilen fått helt nye uavhengige fjaeringer og skivebrems­er.

– Bilen har blitt langt mer komfortabe­l enn den opprinneli­g var. Og så er den mye sikrere, med skikkelige bremser.

«Oppsirkule­ring»

Batteriene er under setene og har en kapasitet på 22 kWt, mens vekten skal vaere omtrent som den var originalt. Det gir bilen en antatt rekkevidde på mellom 10 og 15 mil.

– Bilene våre er bestilling­svare. Vi skal ikke bygge opp noe lager av dem.

Richardson sier det tar mellom seks og ni måneder å lage én bil, og prisen er 150.000 euro.

– Vi driver ikke med resirkuler­ing av gamle biler, men oppsirkule­ring.

 ?? FOTO: E-DRIVE RETRO ?? KLASSIKER: E-Drive Retro skal lage en liten serie av elektriske MGA. Utgangspun­ktet var et svaert morkent objekt som de har totalresta­urert. Elmotoren designes i stil som gir hint om tiden bilen er fra.
FOTO: E-DRIVE RETRO KLASSIKER: E-Drive Retro skal lage en liten serie av elektriske MGA. Utgangspun­ktet var et svaert morkent objekt som de har totalresta­urert. Elmotoren designes i stil som gir hint om tiden bilen er fra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway