Håvard Vad Petersson hyllet sine kjaere hjemme i Arendal på valentiner­dagen, men hjertebuks­ene hjalp ikke curlinggut­ta i åpningskam­pen.

Norge tapte 4-6 mot Japan i OLåpningen i går.

Dermed fikk curlinggut­ta, med sølv fra OL i Vancouver i 2010, en trang start i lagets nyeste kolleksjon av «klovnebuks­er». Til Sør-Korea har Håvard Vad Petersson og lagkamerat­ene tatt med seg 14 ulike bukser. Mot Japan ble kjaerlighe­tsdagen satt pris på.

– Dette er rosa hjerter. Du vet jo hvilken dag det er i dag? Dette er til alle koner og kjaerester som sitter hjemme, sa skip Thomas Ulsrud til NTB etter gårsdagens Japan-tap og la kjapt til:

Håvard Vad Petersson har gode støttespil­lere i ektefellen Kirsten Helene Olstad Petersson og barna Jon og Anna hjemme i Arendal.

Buksesjefe­n bestemmer

I kampen mot Canada i dag blir det nytt plagg på isen:

– Det kommer an på humøret til Christoffe­r (Svae). Det er han som er buksesjefe­n. Jeg har en svaer bag, men jeg har ikke sett alle mønstrene ennå. Jeg får beskjed der og da om hva vi skal gå i, sa Ulsrud.

Japan ledet store deler av åpningskam­pen etter at Norge hadde tatt føringen 1-0 i første omgang.

Japan «stjal» poeng både i 3. og 4. omgang etter å ha utlignet i 2. omgang. Norge kom tilbake og utlignet, men Japan vant den sjuende omgangen 2-0 etter en kontroller­t sistesten av skipen Yusuke Morozumi. Det ble det avgjørende momentet i kampen og ga 5-3-ledelse til asiatene.

Lo påisen

Det sto 5-4 etter åtte omganger, og Norge måtte fortsette å jage poeng. Japan holdt på å feile med sistestein i 9. omgang, men fikk poenget etter finmåling. Dermed måtte Norge jage minst to poeng i den siste omgangen, og den oppgaven ble for vanskelig.

Thomas Ulsruds siste stein fikk noe på seg på veien.

– Det var noe lo som lå på isen, og da stopper steinen ti meter for kort med en gang. Det er sånt som kan skje, og det var litt uflaks, men vi lå ikke akkurat godt an. Vi var ikke favoritter, og vi hadde trengt et mirakel (for å vinne), sa Ulsrud til NTB.

– De er bedre, så vi må spille bedre enn dette her, tilføyde han.

?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TRANG START: Skip Thomas Ulsrud flankert av Håvard Vad Petersson (t.v.) og Christoffe­r Svae i 4-6-tapet mot Japan i OL-premieren i disse lekene. Torger Nergård er også på Norges lag.
FOTO: NTB SCANPIX TRANG START: Skip Thomas Ulsrud flankert av Håvard Vad Petersson (t.v.) og Christoffe­r Svae i 4-6-tapet mot Japan i OL-premieren i disse lekene. Torger Nergård er også på Norges lag.