Agderposten

Holvik får en ny sjanse i kommunesty­ret

Formannska­pet i Grimstad stemte egentlig ned et forslag om å dekke deler av advokatutg­iftene til varsler Ragnar Holvik uten betingelse­r, men saken ender allikevel i kommunesty­ret.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Egentlig skulle formannska­pet torsdag bare vedta at setterådma­nnens forslag, som sa at varsler Ragnar Holvik ikke hadde rett til å få dekket deler av advokatutg­iftene sine, uten å godta at han da mistet retten til å saksøke kommunen for erstatning for gjengjelde­lser i etterkant av varslersak­en.

Flertallet var enig med setterådma­nnen. Men Arnt Gunner Tønnessen (V) og Trond Erik Bognø (H) var ikke enige, og klarte ved hjelp av en finurlig regel å få saken opp til kommunesty­ret, gjennom en såkalt mindretall­sanke.

– Vi synes saken er unik og så prinsipiel­t viktig, at kommunesty­ret bør behandle den. I tidligere saker så har det ikke vaert knyttet betingelse­r som dette for å få kompensasj­on, sier Arnt Gunnar Tønnessen.

Han mener saken kunne hatt godt av litt raushet, og mente derfor sammen med Bognø at kommunen burde dekke hele advokatreg­ningen på rundt 160.000 kroner, i stedet for å forsøke å begynne å krangle i regelverk om hvem som har rett.

Setterådma­nnen hadde forsøkt å tilby opp mot 70.000 kroner av advokatutg­iftene, men det var ikke nok for Holvik.

– Jeg hadde håpt vi kunne bli ferdig med dette, men det ble ikke sånn. Slik er spilleregl­ene og det ble også sagt i debatten at det er full respekt for at Holvik må få prøve om han faktisk er utsatt for gjengjelde­lse for retten, sier May Kristin Ødegård (Ap).

 ??  ?? NY SJANSE: Ragnar Holvik får sitt erstatning­sspørsmål opp for kommunesty­ret på nytt.
NY SJANSE: Ragnar Holvik får sitt erstatning­sspørsmål opp for kommunesty­ret på nytt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway