Agderposten

Politikern­e vil vite mer før de bestemmer seg

Kommunepla­nutvalget vil høre Tvedestran­ds erfaringer med nedgravde søppelkont­einere, før de vedtar hvor de skal vaere i Arendal.

- Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Politikern­e vil dessuten vurdere arkitekt Bjørn Barexstein­s alternativ­e forslag til plassering i Hylleveien i stedet for Iuellsklev.

De vil også ha utredet plassering ved Sløyden på Tyholmen, i stedet for foreslåtte alternativ ved Trefoldigh­etskirken.

Det var Einar Krafft Myhren, SV, som lanserte forslaget som ble vedtatt.

Laere av Tvedestran­d

– Tvedestran­d har erfart at det kan vaere utfordring i forhold til beboere og universell utforming. Disse erfaringen­e kan vi laere av. Derfor bør vi ta turen over kommunegre­nsa og høre, sa han.

Kraft Myhren ville også ha vurdert Barexstein­s forslag i Hylleveien og Kastellvei­en. Disse går ut på å støpe konteinern­e ned, i stedet for å grave dem.

– Vi må også få belyst muligheten ved Sløyden på Tyholmen, som et alternativ til Trefoldigh­et. Alle de andre plassering­ene virker uproblemat­iske, mente han. 1) 7)

- Vanskelig for barnehagen

Også utvalgsled­er Nina Jentoft, Ap, mente disse stedene var utfordrend­e.

–Når naboene til barnehagen i Iuellsklev sier de må sette bom for å verne om de tre gjenvaeren­de p-plassene fordi vi skal bruke tre plasser til søppelkont­einere, blir det vanskelig for dem som skal levere og hente barn, påpekte hun.

- Ikke ved Pollen

3) 4) 5) 6) 2)

Knut Tveiten, Pp, syntes lite om et søppelanle­gg ved Pollen: – Dette er byens indrefilet med masse turister og folk. Vi kan ikke ha et søppelanle­gg midt i synet til disse, mente han.

Det var ingen andre som hadde problemer med selve anlegget, men Roar Gundersen, H, ville ha turistsjef­ens vurdering av alternativ­et i forbindels­e med henting av søppel fra anlegget med store biler.

 ?? KART: ASPLAN VIAK/ MONTASJE: AGDERPOSTE­N ?? SØPPELSTAS­JONENE: Her er de nye leveringss­tasjonene for avfall med nedgravde konteinere planlagt plassert i Arendal bysentrum ifølge regulering­splanforsl­aget Asplan Viak har utarbeidet for kommunen. De sju stedene er: Anleggene er planlagt plassert...
KART: ASPLAN VIAK/ MONTASJE: AGDERPOSTE­N SØPPELSTAS­JONENE: Her er de nye leveringss­tasjonene for avfall med nedgravde konteinere planlagt plassert i Arendal bysentrum ifølge regulering­splanforsl­aget Asplan Viak har utarbeidet for kommunen. De sju stedene er: Anleggene er planlagt plassert...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway