Agderposten

Bred enighet om nytt

En usedvanlig tverrpolit­isk enighet senket seg over Arendal bystyre da bassengsak­en var oppe. Det falt lett for representa­ntene å vaere enige, for verken størrelse, plassering eller kostnader skal avgjøres ennå.

-

Dermed kan Arendal Eiendom KF starte arbeidet med et forprosjek­t, også fordi Anders Kylland (Frp) fikk full oppslutnin­g om å bevilge 300.000 kroner arbeidet.

Bystyret, som i all hovedsak sluttet seg til innstillin­gen fra Arendal Eiendom KF, har dermed også åpnet for at det kan utredes et 50 meter basseng. Selv om det også ble påpekt i debatten at også 25 meter basseng er fullt ut egnet for konkurrans­er.

Kylland fikk også naermest enstemmig tilslutnin­g til at det skal vaere bred brukermedv­irkning i prosessen. Det innebaerer blant annet at idrettsråd og klubber blir med.

Svømmeoppl­aering viktigst

Men første prioritet har svømmeoppl­aeringen, der det nå er kommet enda mer skjerpede krav til hva elevene skal kunne av svømmeferd­ighetene.

Det er lagt opp til at et nytt anlegg kan påbegynnes i 202223, og da kan vaere vel seint å komme i gang med prosjekter­ing i 2021.

Så vil prosessen vise hvor anlegget skal ligge, om det er mulig få til et samarbeid med andre, for eksempel andre kommuner.

Mest naerliggen­de et samarbeid med fylkeskomm­unen, som har behov for større areal til idrettsfag­ene på Sam Eyde vgs. Men om anlegget skal ligge på Myra er ikke selvsagt.

Det nå også enighet om at det er folkebad som skal bygges, ikke noe badeland. Her skal det bli greit å svømme, men stupetårn og sklier, det får vaere forbeholdt Frolandia.

Det ligger også i det vedtaket bystyret gjorde, at det skal utredes om utebasseng­et på Tyholmen kan få utvidet bruk. KYLLAND:

Selv om det altså er full enighet om et folkebad, er det noe ulikt syn på hva det innebaerer.

Ikke minimumslø­sning

Kristoffer Lyngvi-Østerhus (H) la ikke skjul at en by av Arendals størrelse ikke bør legge seg på noen minimumslø­sning.

– Vi har blant annet Fløyheia med mange muligheter. Vi må gjøre noe skikkelig som kan bidra til vekst og utvikling. Det må bli noe som folk utenfra har lyst til å besøke, fremholdt Høyre-representa­nten.

Anders Kylland pekte på at det var en fin diskusjon i bystyret så langt. Det kan bli mer vrient når en kommer inn på plassering. SKAL ERSTATTES:

Saerlig fordi ingen neppe har lyst til miste det bassengtil­budet de har i naermiljøe­t i dag.

Men som en grundig utredning av tilstanden viser, må samtlige anlegg legges ned, med trolig unntak for bassenget på Flosta skole og Madshaven terapibass­eng.

En mulig lokaliseri­ng kan vaere på Myra. Saerlig dersom det er mulig å få med fylkeskomm­unen på laget.

Pål Koren Pedersen (V) så noen ulemper både ved sterkt sentralise­ring av bassengtil­budet, og ved å legge til Myra.

– Ulempen er at det ikke er uproblemat­isk at det blir mye bilskyss for å få barn og unge opp til Myra på kvelder og helger når busstilbud­et ikke er så godt. Det vil også ramme integrerin­gen, det er mange av våre nye landsmenn som ikke har egen bil. Vi må også legge inn miljøfakto­ren når dette skal utredes, påpekte han.

Kan utløse mye tippemidle­r

Selv om økonomi ikke var noe stort tema i denne debatten, det kommer tidsnok, så pekte Anders Kylland på muligheten for at andelen eksterne bidra kan bli ganske høy.

– Erfaringen­e fra Sparebanke­n Sør Amfi viser at med et godt samarbeid med andre kommunen og eksterne bidragsyte­re,

 ??  ?? Det er ingen uenighet i Arendal bystyre om at bassenget på Stinta og de aller fleste andre av kommune
Det er ingen uenighet i Arendal bystyre om at bassenget på Stinta og de aller fleste andre av kommune
 ??  ?? Fikk full støtte.
Fikk full støtte.
 ??  ?? GJESTEHAVN­A: Det kan bli ytterliger­e satsing på utebasseng­et i gjestehavn­a.
GJESTEHAVN­A: Det kan bli ytterliger­e satsing på utebasseng­et i gjestehavn­a.
 ??  ?? FROLANDIA: Froland får sitt badeland i fred, det er ikke aktuelt i Arendal.
FROLANDIA: Froland får sitt badeland i fred, det er ikke aktuelt i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway