Agderposten

Barnehage i «Barnas bydel»

Bystyret vil legge den nye planlagte barnehagen til Marisberg, også betegnet som «Barnas bydel»

-

Opprinneli­g fikk rådmannen i oppdrag å utrede både alternativ­et på Marisberg, og en livsgledeb­arnehage i tilknytnin­g til Faervik Bo- og omsorgssen­ter.

Bystyrerep­resentante­ne var begeistret over å ha to så spennende alternativ­er å velge mellom. Men i tråd med anbefaling­en fra oppvekstko­miteen, landet et stort flertall på at en videre utredning av Faervik-alternativ­et ikke er nødvendig. De vil gå for løsningen til HSH-gruppen, som ønsker å selge en barnehaget­omt til kommunen

Saksordfør­er Cathrine Høyesen Hall (V) pekte på at det forelå tre ulike løsninger, med litt ulik kostnad.

En ny barnehage lagt til Marisberg, med plass til 80 barn, som blant annet skal erstatte Fjellvik barnehage, er beregnet å koste 38,2 millioner kroner å bygge ut.

En utbygging av sykehjemme­t på Faervik med barnehage er beregnet til 42 millioner kroner, og barnehage i eget bygg samme sted, er satt til 44 millioner kroner.

Hall fortalte fra komiteen at det er mulig få ned kostnaden på Marisberg-løsningen, ved å endre plassering­en av barnehagen.

– Det mange gode argumenter for å bygge barnehage i «Barnas bydel» påpekte hun.

Det mente da også flertallet, blant annet andre Pål Koren Pedersen (V) som mente at nå må Marisberg fremsnakke­s.

– Vi må legge en barnehage der barna er, pekte han på, og la til at det utløse mer transport om den legges lenger inn på øya.

Terje Eikin (KrF) mente at en satsing på Marisberg nå, ikke utelukker en livsgledeb­arnehage på sykehjemme­t i fremtiden.

– Men nå må vi utvikle «Barnas bydel», sa han.

Anders Kylland (Frp) ønsket å få utredet begge alternativ­ene og minnet også om at kostnadene må holdes i sjakk, og viste til Strømsbuås­en bhg.

Frp og Sp stemte for å utrede begge alternativ­ene.

 ?? 3D: ARENDAL EIENDOM KF/SSR REKLAME ?? MARISBERG: Barneahget­omta ligger til venstre, men det kan bli en annen plassering.
3D: ARENDAL EIENDOM KF/SSR REKLAME MARISBERG: Barneahget­omta ligger til venstre, men det kan bli en annen plassering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway