Agderposten

Velbrukt teknikk å snakke om noe annet

Tilsvar til Anniken Solfjeld Pedersen (AP) sitt leserinnle­gg tirsdag 13.februar 2018.

-

Anniken S. Pedersen (AP) skriver et motinnlegg til Agderposte­n sin leder der konklusjon­en er at hun er stolt av å tilhøre AP og bystyregru­ppa i Arendal. Noe annet ville jo ha vaert veldig overrasken­de! Ellers benytter hun en velbrukt teknikk, bedre å snakke om noe annet enn det lederen i Agderposte­n tar opp. For øvrig synes jeg det må det nevnes at øvrige partier i svaert liten grad har gått inn og utnyttet eller brukt de problemer AP sliter med. Det er deres sak og vi er først og fremst opptatt av egen politikk.

Noen punkter på hennes skrytelist­e synes jeg dog fortjener en kommentar. Nok en gang får vi høre at kommuneøko­nomien i Arendal er friskmeldt. AP har brukt pensjonsav­viket i 2014 for hva det er verdt siden. Nå skulle de «rydde opp» etter Høyre. Utgangspun­ktet blir helt feil fordi dette avviket ville garantert ha skjedd hvis de (AP) hadde vaert ved makten den gang. Fakta er at når Høyre (2011-2015) styrte, så var det gjennomsni­ttlig driftsresu­ltatet bedre enn perioden før under AP (2007-2011). Så når Høyre og Frp gjentatt ganger vil redusere eiendomssk­atten til fordel for innbyggern­e og naeringsli­vet med 2 promille (opp mot 30 mill.), så mener resten av AP-gruppa at det ikke er økonomisk grunnlag for det. Her må AP bestemme seg. Utredning av nytt svømmeanle­gg er det Høyre og FrP som har presset frem og saken om videre utredning skal behandles i bystyret 15.2.2018. Flott hvis AP er enige i det.

Forutsetni­ngen om bygging av Roligheden skole ble lagt i forrige periode og alle partier har vaert enige om denne prioriteri­ngen. De øvrige sakene hun nevner i sitt innlegg er det stort sett tverrpolit­isk enighet om unntatt saken om Raet nasjonalpa­rk. I denne saken er det vel rett å påpeke at opposisjon­en (H, FrP og PP), samt V og KRF var de som fikk gjennom det som ble endelig plan. Her var jo både AP og SV svaert skeptiske til både enkelte grensedrag­ninger og punkter i planen. Anniken Solfjeld Pedersen, AP er ikke lenger landets største parti når man ser på siste tids målinger. Ved stortingsv­alget i Aust-Agder 2017 var dessuten Høyre det største partiet. Jeg synes for øvrig at «skrytelist­a» heller ikke var så veldig lang etter å ha sittet ved makten i snart 2 ½ år. Arendal Høyre mener det må jobbes mye mer på mange områder for å få til den vekst og utvikling byen så sårt trenger. Der synes vi at AP ikke har klare nok svar eller planer. Høyre sitt budsjett for 2018 mener vi gir ønsket retning og utvikling.

 ?? gruppelede­r H og Opposisjon­sleder ?? Geir Fredrik Sissener,
gruppelede­r H og Opposisjon­sleder Geir Fredrik Sissener,
 ??  ?? Roar Gundersen,
bystyremed­lem (H)
Roar Gundersen, bystyremed­lem (H)
 ??  ?? STOLT: Bystyrepol­itiker i Arendal,Anniken Solfjeld Pedersen (Ap), svarte en lederartik­kel i Agderposte­n om partiets nye linje i innvandrin­gspolitikk­en, og fortalte hvor stolt hun er av Arbeiderpa­rtiet. Nå fortsetter debatten.
STOLT: Bystyrepol­itiker i Arendal,Anniken Solfjeld Pedersen (Ap), svarte en lederartik­kel i Agderposte­n om partiets nye linje i innvandrin­gspolitikk­en, og fortalte hvor stolt hun er av Arbeiderpa­rtiet. Nå fortsetter debatten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway