Agderposten

Slo tilbake med sensasjone­ll triumf

– Det er helt rått. Da Ragnhild Mowinckel tok sølv i storslalåm fant vi ut at det var Ragnhild-dagen, sa Ragnhild Haga til Eurosport etter det oppsiktsve­kkende OL-gullet.

-

Flere eksperter mente hun kanskje burde vrakes på 10-kilometere­n i OL etter 15. plassen på åpningsdis­tansen 15 kilometer med skibytte.

Men Haga, med to 2. plasser på nettopp 10 kilometer fri fra verdenscup­en tidligere i vinter, slo knallhardt tilbake.

Marit Bjørgen tok bronsen, mens sølvet gikk til svenske Charlotte Kalla.

Inspirert av stjernene

– Jeg husker jo Bente Skari fra OL i Salt Lake City og alle seirene til Marit (Bjørgen). Det var veldig inspireren­de. Jeg har sett ekstra på 10-kilometere­n i enkeltstar­t, fordi jeg har synes at det var veldig spennende å følge med på. Jeg har ikke tenkt mye på at jeg selv skulle vinne et OL-gull, sa 27-åringen fra Nannestad.

Mental styrke

– Min erfaring fra tidligere mesterskap, er at man ikke skal vaere trygg på noen ting i den norske troppen. Du blir veldig mentalt sterk av å vaere norsk, for man må tilpasse seg veldig. Beskjedene kommer veldig brått på, og plutselig endres det, sa Haga.

– I år bestemte jeg meg litt ekstra og satte meg mål om medalje i OL. Det største steget på veien dit har vaert å komme meg inn i den norske troppen, og jeg tror det er en styrke for laget at man virkelig må ta tak for å kvalifiser­e seg til å vaere en av de fire som får gå. Når man først får gå, så viser løpet i dag at alt er mulig, sa gullkvinne­n på tidenes beste norske OL-dag. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway