Agderposten

Svaert tung OL-debut

Allerede etter første skyting i OL-debuten var Lars Helge Birkeland ute av kampen om en topplasser­ing. Kona Fanny Horn Birkeland forteller at det var vondt å se på.

- Thth@agderposte­n.no

- Han er veldig skuffet. Jeg pratet så vidt med han. Det er så kjedelig å gjøre et at de dårligste løpene på lenge når man får sjansen i OL. Han vet hva som står på spill. Vi hadde ikke skyhøye forventnin­ger, men man ønsker jo å prestere som tidligere i vinter, forteller Fanny Horn Birkeland til Agderposte­n.

– Tøff knekk

Hun satt hjemme i Norge og fulgte Birkelands OL-debut på TV.

Lars Helge Birkeland startet med to bom på første skyting, og da var håpet på en plassering blant de ti beste over.

- Det var mentalt en tøff knekk å åpne med to bom. Vi håper jo han skal lykkes, så det var kjedelig med en slik start. Da var løpet kjørt fra starten, omtrent. Det var ikke noe gøy å se på, forteller Fanny videre. Fanny var selv med i OL-troppen i skiskyting i Sotsji for fire år siden, da som reserve. Det til tross var hun med på stafettlag­et som tok bronse, sammen med Tiril Eckhoff, Ann Kristin Flatland og Tora Berger.

Fellesstar­ten i fare

Lars Helge, som nylig fylte 30 år, endte til slutt på 60. plass, av 86, og noterte seg for fire bom. Det kan bety at han mister plassen på søndagens fellesstar­t til Erlend Bjøntegaar­d, ettersom Norge har fem utøvere kvalifiser­t på herresiden, men kun fire får gå.

- Det ser ikke veldig bra ut med tanke på fellesstar­ten. Men han fikk ut mye startnerve­r i dag, så jeg ville fortsatt tatt han ut på stafettlag­et senere. Men jeg er kanskje litt partisk der, sier Fanny og ler.

- Lars Helge må bare vaere klar når sjansen kommer igjen. Fellesstar­ten er et uttak trenerne må ta, men de legger mye vekt på det fysiske. Bjøntegaar­d har levert greit i år, men Lars Helge er kanskje en av landets beste stafettløp­ere. Vi får bare krysse fingrene for at han blir tatt ut til mer, sier en optimistis­k Fanny Horn Birkeland.

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? VOND DEBUT: Lars Helge Birkeland fikk torsdag sin debut i OL. Det endte i fiasko og 60. plass på normaldist­ansen. Nå henger muligens søndagens fellesstar­t i en tynn tråd for 30-åringen fra Birkenes ettersom reserve Erlend Bjøntegaar­d har levert...
FOTO: NTB SCANPIX VOND DEBUT: Lars Helge Birkeland fikk torsdag sin debut i OL. Det endte i fiasko og 60. plass på normaldist­ansen. Nå henger muligens søndagens fellesstar­t i en tynn tråd for 30-åringen fra Birkenes ettersom reserve Erlend Bjøntegaar­d har levert...
 ?? FOTO: ALEXANDER NUPEN ?? TUNG DAG: Fanny Horn Birkeland forteller at ektemann Lars Helge hadde en tung dag i sporet. Bildet er tatt i 2014 av de to ved Lars Helges barndomshj­em på Mollestad i Birkeland.
FOTO: ALEXANDER NUPEN TUNG DAG: Fanny Horn Birkeland forteller at ektemann Lars Helge hadde en tung dag i sporet. Bildet er tatt i 2014 av de to ved Lars Helges barndomshj­em på Mollestad i Birkeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway