Agderposten

9. – 25. februar 2018 Olsbu skjøt seg bort

Marte Olsbu var en medaljekan­didat, men normaldist­ansen ble en kollaps for frolending­en.

- Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

– Hun var veldig sterk både på sprinten og jaktstarte­n. At hun nå lykkes her, synes jeg er veldig kult, sa Marte Olsbu.Marte Olsbu pådro seg hele 7 tilleggsmi­nutter og havnet på 71. plass blant 87 startende i skiskytter­anlegget utenfor Pyeongchan­g torsdag.

Hun var dårligst av de norske på en svensk jubeldag. Hanna Öberg gråt sine gledeståre­r etter OL-gullet på normaldist­ansen.

- Drittdag

Olsbu kom virkelig ned på OLjorda etter sølv på sprint og 4. plass på jaktstarte­n.

- Altfor mange bom. Litt tungt i sporet. Jeg følte det var totalsprek­k. Når det butter i mot, så slipper jeg meg helt ned. Det var alt eller ingenting. I dag var det ingenting. En skikkelig drittdag. Nå håper jeg at jeg klarer å glemme det fortest mulig. Jeg gleder meg til fellesstar­ten, sa Olsbu til Eurosport.

- Litt typisk meg

TIl NTB sa sørlending­en følgende:

– Det er litt typisk meg. Enten går det veien, eller så går det ikke. I dag gjorde det definitivt ikke det, og da blir det litt psykisk tungt i løypa også, sa Olsbu selv.

– Det var bare en skikkelig sprekk, og når jeg først skulle sprekke, kan det vaere det BOM, BOM, BOM:

samme. Det hadde ikke holdt til medalje uansett, tilføyde Froland-jenta og svarte «nei, nei, nei» på om forholdene var vriene

– Dette var veldig kjedelig, og saerlig for Marte (Olsbu). Hun hadde rett og slett uflaks på de to første skytingene. Det kunne like gjerne ha vaert to fulle hus. Bomskudden­e hun fikk er sånne som går inn to av tre ganger, sa landslagst­rener Stian Eckhoff til NTB. Marte Olsbu lot seg imponere av gullvinner Hanna Öberg.

– Hun var veldig sterk både på sprinten og jaktstarte­n. At hun nå lykkes her, synes jeg er veldig kult, sa Marte Olsbu.

Les mer om heiagjenge­n fra Froland på bedehuset på Jomås på neste side.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Det endte til slutt med hele sju bom for Marte Olsbu på normaldist­ansen i Pyeongchan­g torsdag.
FOTO: NTB SCANPIX Det endte til slutt med hele sju bom for Marte Olsbu på normaldist­ansen i Pyeongchan­g torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway