Agderposten

Tårevåt Thingnes Bø til topps

Johannes Thingnes Bø bommet to ganger, men ingen kunne true Markane-løperens OL-gull på mennenes normaldist­anse i skiskyting.

-

Bø slo tilbake etter en tung OLstart. Han ble bare nummer 31 på sprinten og nummer 21 på jaktstarte­n.

– Jeg hadde en superbra dag. Jeg åpnet smart på de to første rundene. Jeg merket at formen ble bedre og bedre på runde tre og fire. Det er løpsoppleg­get som gjør at jeg tar gull med denne skytingen, sa Bø til TVNorge. Han var litt i tvil om gullet var i boks, men da den endelige beskjeden kom, slet gullgutten med å holde tilbake følelsene.

– Gull er den største drømmen som du kan få til, sa Bø og lot tårene strømme på.

– Det er den beste følelsen i hele verden. Det er veldig spesielt, fortsatte skiskytter­en.

Bø innledet med ett tilleggsmi­nutt på den første liggende skytingen, men to fulle hus løftet ham opp i medaljekam­pen. Én bom på siste stående skyting fikk ingen konsekvens­er da utfordrer etter utfordrer feilet. Store navn skjøt seg bort, blant dem giganten Martin Fourcade som avsluttet med to bom og bare ble nummer fem.

Slovenske Jakov Fak knep sølvmedalj­en, mens Dominik Landerting­er fra Østerrike sikret OL-bronse. Fak, som skjøt feilfritt, var riktignok bare 5,5 sekunder bak Bø i mål, men ble altfor treg i sporet til at innspurten ble virkelig spennende. Landerting­er skjøt også fire fulle hus, men var likevel 14,2 sekunder bak den norske gullvinner­en. (©NTB) JUBEL:

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Johannes Thingnes Bø kunne slippe jubelen løs etter å ha tatt OL-gull på normaldist­ansen.
FOTO: NTB SCANPIX Johannes Thingnes Bø kunne slippe jubelen løs etter å ha tatt OL-gull på normaldist­ansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway