Agderposten

Hvorfor måtte de ødelegge hytta i tillegg?

Ekteparet fra Arendal hadde gledet seg til å tilbringe vinterferi­en på hytta i Fyresdal sammen med barnebarna. De planene har innbruddst­yver sørget for å spolere.

- Nils Skumsvoll 90575767

RAMPONERT: Agderposte­n omtalte hendelsen etter at politiet meldte om innbruddet den 1. februar.

Siden har eierne hatt både lensmann og takstmann på besøk. De har kunnet konstatere at det dreier seg om store ødeleggels­er, som kommer til å koste for både eierne og forsikring­sselskapet.

Fullstendi­g ramponert

Ekteparet fikk beskjed fra en bonde i naerheten om at det så ut som et vindu kunne stå åpent på hytta. De reiste opp for å sjekke hva som kunne ha skjedd samme dag, og synet som møtte dem da de kom frem på kvelden var sjokkerend­e.

Der hadde nemlig innbruddst­yver vaert på ferde. De hadde ikke nøyd seg med å stjele det de fant av verdi. Hytta var i tillegg fullstendi­g ramponert. De fleste vinduene sto åpne, så snøen lavet inn i hytta. De hadde også båret inn en båtmotor fra uteboden og inn i stua. Sannsynlig­vis for å ta den med seg, men av en eller annen grunn latt den stå.

På soverommet har de dratt ned alt som sto på hyller og kastet det rundt.

– På gulvet i stua og flere av møblene hadde de helt ut bensin og knust glass. I gangen lå det store mengder snø og vann blandet med trollkraft (ekspansjon­smørtel, journ.anm). Jeg kan bare ikke fatte hvorfor de har ødelagt så mye. Det er jo ikke greit å stjele uansett, men hvorfor måtte de ødelegge hytta i tillegg? undrer kvinnen, som pleier å bruke fritidsbol­igen ved Nesvatn i Fyresdal sammen med ektemannen året rundt. Akkurat det må de vente med i flere måneder fremover.

– Gulvet er helt ødelagt i gangen. Det samme gjelder store deler av stuegulvet, som også er kondemnert. Vi har hatt takstmann på besøk, som sier at det dreier seg som skader for store summer. Det endelige beløpet får vi når rapporten er ferdig. At vi får det igjen på forsikring­en er jo bra, men det gir oss ikke tiden vi hadde planlagt å bruke der tilbake, sier hun oppgitt til Varden.

– Kan du fatte og begripe hva man får ut av å gjøre noe slikt? Vi er målløse.

Fingeravtr­ykk oversendt Kripos

Politiet har vaert på stedet for å sikre spor. Politibetj­ent ved Vinje lensmannsk­ontor, Ellen Steinstad, bekrefter at innbruddst­yvene har ramponert hytta.

– Det er mye ødeleggels­er, i tillegg til at det er stjålet en del verdier. Nå har vi sikret spor og sendt det inn til analyse, så får vi se om det kan føre oss videre, sier hun til Varden.

Politiet er svaert interesser­t i å høre fra folk som eventuelt kan ha gjort noen observasjo­ner i området den aktuelle perioden.

– Det er alltid interessan­t med tips for oss, sier Steinstad.

Det har ikke vaert mange innbrudd i området den siste tiden, men i sommer var det flere hytter som fikk gjester av den mindre hyggelige sorten på besøk.

I et av tilfellene slo tyven eller tyvene seg ganske enkelt ned for en periode. De lagde mat og sov i sengene, og eierne mente det måtte vaere snakk om en såkalt «vandrer».

Bølge av innbrudd

Det har de ikke gjort i tilfellet ved Nesvatn.

– Nei, jeg synes ikke det ser ut som de har sovet der. De gjorde mer enn nok som det var, sukker hytteeiere­n, som må vente lenge før hun og mannen kan ta hytta i bruk igjen.

– Vi får bare vente til ting er erstattet og reparert. Mye av det får jeg vel aldri igjen. Den fine parafinlam­pa for eksempel. Den har de knust, bare for moroskyld.

Politiet setter foreløpig ikke hytteinnbr­uddene fra i sommer i sammenheng med det siste tilfellet.

– Vi hadde en liten bølge av hytteinnbr­udd i sommer, men det er ingenting som tyder på at disse tilfellene har noe med denne saken å gjøre, sier Steinstad til Varden.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? bensin. RAMPONERT: Et utvalg bilder av ødeleggels­ene inne i Fyresdal-hytta. Vinduet sto åpent, pParafinla­mpa eieren var så glad i ligger knust utover gulvet og sofaen, blandet med
FOTO: PRIVAT bensin. RAMPONERT: Et utvalg bilder av ødeleggels­ene inne i Fyresdal-hytta. Vinduet sto åpent, pParafinla­mpa eieren var så glad i ligger knust utover gulvet og sofaen, blandet med
 ??  ?? TROLLKRAFT PÅ GULVET: Ekspansjon­smørtel blandet med smeltet snø på gulvet i gangen er bare en av flere former for avansert haerverk på hytta i Fyresdal.
TROLLKRAFT PÅ GULVET: Ekspansjon­smørtel blandet med smeltet snø på gulvet i gangen er bare en av flere former for avansert haerverk på hytta i Fyresdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway