Agderposten

61 millioner i overskudd for Grimstad

Takket vaere økte skatteinnt­ekter, lavere renteutgif­ter og regnskapsm­essige mindreforb­ruk kan Grimstad kommune slå i bordet med et overskudd på 61 millioner i fjor.

- Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Dette fremkommer i en pressemeld­ing fra rådmann Tone Marie Nybø Solheim.

«Kommunesek­toren har de siste årene hatt en stor skatteveks­t. Det ser ut til at skatteveks­ten for kommunesek­toren også i 2017 har sammenheng med ekstraordi­naert store uttak av utbytter som følge av skatterefo­rmen», innledes det om hovedårsak­ene til det gode årsresulta­tet.

Kan bli justeringe­r

Økningen i frie inntekter (skatt og rammetilsk­udd) beløper seg til 15 millioner i forhold til budsjett. Dessuten gikk det blant annet 12 millioner mindre til renteutgif­ter enn det ble lagt opp til.

Kommunen ser ut til å gå med et årsoversku­dd på rundt 61 millioner i 2017. Det kan bli noen små justeringe­r innen regnskapet blir avsluttet 15. februar, uten at det trolig vil rokke noe saerlig ved beløpet som fremkommer i pressemeld­ingen, mener rådmannen.

Igjen dårligst

Når det gjelder de ulike avdelingen­es evne til å holde seg til budsjettet, så leverer helse- og omsorgssek­toren igjen dårligst. Denne sektoren hadde et minus i forhold til budsjett på 14,5 millioner.

Best ut kom kultur- og oppvekst med et mindreforb­ruk på 9,4 millioner.

Samlet endte sektorene stab/støtte/fellesområ­det, kultur- og oppvekst, helseog omsorg, samfunn- og miljø og kirkeog trossamfun­n et driftsmess­ig minus på 5 millioner.

 ??  ?? 61 MILLIONER: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim og Grimstad kommune leverte et regnskapsm­essig overskudd på 61 millioner kroner i fjor.
61 MILLIONER: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim og Grimstad kommune leverte et regnskapsm­essig overskudd på 61 millioner kroner i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway