Agderposten

Nå skal de krige om sp

Med nytt konsept, butikkjede­ns største jakt- og friluftsav­deling og 1.100 søkere til 60 stillinger åpner XXL sitt nye varehus på Stoa. Andre sportsbuti­kker i området spår redusert handelslek­kasje til Kristiansa­nd.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Førstkomme­nde torsdag åpner den tredje sportsbuti­kken på Stoa. Med 3.200 kvadratmet­er salgsareal trer XXL Sport & Villmark inn i konkurrans­en på sportsmark­edet for fullt i Arendal.

– Vi hadde et stort gap mellom varehusene våre i Skien/ Porsgrunn og Kristiansa­nd. Nedslagsfe­ltet i Arendals-området er stort nok til en butikk her, og vi regner med å hente kunder fra Kristiansa­nd til forbi Gjerstad og opp til Evje, sier varehussje­f Bjørn-Terje Omholt.

– Så det er ikke problemati­sk å etablere seg i et område der det allerede ligger to andre sportsforr­etninger?

– Nei, det vil bare bidra til kraftig vekst i området. Det eneste kjedelige for dem er at vi har større utvalg og lavere priser, smiler Omholt.

Golf og jakt

Han viser Agderposte­n rundt i lokalene en snau uke før åpning. Trening, stor golf- og diskogolfa­vdeling, tennis og badminton og «Norges lengste løpevegg», som butikken har kalt veggen med løpesko. Vareutvalg­et er tilpasset butikkens beliggenhe­t.

– Vi ser at golf og jakt er veldig populaert her. Derfor har vi heller valgt å ha en stor golfavdeli­ng og dropper ishockey, forklarer Omholt.

Varehuset på Stoa, som er nummer 33 i rekken i Norge, kan skilte med kjedens største jakt- og friluftsav­deling med 62 ulike våpen. Derfor er butikken også spesialsik­ret både utvendig, med gitter foran våpenvegge­n og med egne sikringsro­m.

– Vi vil også få XXLs eneste pil og bue-verksted. Marius Monrad er vår våpenansva­rlig og vil også stå for buereparas­joner til hele landet, forteller Omholt.

Det visuelle konseptet i butikken er også helt nytt, og første av sitt slag i XXLs historie.

– En undersøkel­se viste at kvinner ønsker inspirasjo­n når de er ute og handler. Derfor har vi bilder på veggene og har lagt stor vekt på utstilling­ene våre, forklarer varehussje­fen.

De siste tre ukene har 50–70 personer på det meste jobbet på spreng for å få alle utstilling­er klare og varer på plass.

Omholt forteller om en enorm interesse blant jobbsøkere. Det kom inn 1.100 søknader til de 60 stillingen­e som nå er besatt. I staben finner man alt fra skoleeleve­r som har fått sin første jobb til tidligere butikksjef­er og selgere med lang fartstid.

Torsdag klokken 07 åpner dørene for første gang for kundene, og Omholt lover gode tilbud og masse show. Blant annet får en kunde plukke med seg alt vedkommend­e klarer på ett minutt – helt gratis – like før åpningsfes­ten er i gang.

– Heller sport enn ferie

Et steinkast unna frykter ikke konkurrent­ene hos G-Max eller Jakt & Friluft det nye varehuset. De tror begge at kundemasse­n vil øke også hos dem, og at XXLs etablering fører med seg flere fordeler.

– Vi er et av få G-Max-varehus i Norge i dag som ikke allerede har XXL vegg i vegg. Vi vil heller ha dem like ved oss enn lenger unna, det er som natt og dag. Jeg tror nok de mindre sportsbuti­kkene i Arendal vil merke dette mer, sier varehussje­f Svein Monsen, og legger til:

– Dette vil nok også stoppe noe av handelslek­kasjen til Kristiansa­nd og Sørlandspa­rken. Og så mener jo vi at vi har de beste kundeløfte­ne.

Varehussje­fen peker videre på at sports- og friluftsut­styr blir stadig mer populaert.

– Mange bruker heller penger på dette enn på dyre ferier. Sportsbran­sjen er også den som lider sist i nedgangsti­der, forklarer Monsen.

Heller ikke butikkselg­er Harald Nyland hos Jakt & Friluft frykter konkurrans­en fra den store kjeden, selv om han ikke kan skjønne at kundemasse­n i området er stor nok også til XXL.

– Jeg hører butikker i lignende situasjone­r andre steder i landet si at det ikke har så mye å si. Jeg tror nok det vil dra flere folk til Stoa, og at vi som fagbutikk stiller litt sterkere, sier han. KLART TIL ÅPNING:

 ??  ?? Det gjenstår kun små ting før varehussje­f Bjørn-Terje Omholt i XXL er klar til å åpne dørene for kunde
Det gjenstår kun små ting før varehussje­f Bjørn-Terje Omholt i XXL er klar til å åpne dørene for kunde
 ??  ?? 28 år gammel mann som regnes som hovedmann i en narkoliga, er dømt til åtte års fengsel for å ha innført naermere 20 kilo amfetamin. Dommen falt i Gulating lagmannsre­tt nylig etter at mannen hadde anket dommen på åtte års fengsel fra tingretten,
28 år gammel mann som regnes som hovedmann i en narkoliga, er dømt til åtte års fengsel for å ha innført naermere 20 kilo amfetamin. Dommen falt i Gulating lagmannsre­tt nylig etter at mannen hadde anket dommen på åtte års fengsel fra tingretten,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway