Agderposten

Åpner pengesekke­n, men stiller flere krav

Ugland har aldri sviktet Jerv. Også denne gangen er de parat til å hjelpe klubben gjennom krisa. men varsler at de kommer til å stille vilkår.

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

HJELPER: Agderposte­n kunne torsdag bringe nyheten om rekordunde­rskudd i Grimstadkl­ubben. De blodrøde tallene ble forklart med elendig økonomisty­ring og generelt overforbru­k. Klubbstyre­ts økonomians­varlig gjorde det også klart at de var på pengejakt blant sponsorene for å møte likviditet­skrisa som truer på høsten. Nå ser det ut som styrets bønner er hørt.

Ugland er med

– Vi er med uansett, bekrefter Knut N.T. Ugland.

Ugland er tidligere Jerv keeper med 175 A-lagskamper og eier av det tradisjons­rike Grimstadre­deriet, JJ Ugland-selskapene.

– Vi vil jo gjerne at Jerv skal klare seg. Laget er viktig for byen, så Jerv skal klare seg videre, lover Ugland.

Trenger tre millioner

I går fortalte økonomians­varlig i Jerv-styret, Geir Øynes, det klart at klubben ville trenge inntil tre millioner kroner for å ha en tilfredsst­illende likviditet­ssituasjon også gjennom de vanskelige høstmånede­ne der cash flowen fra andre kilder tørker ut, men Ugland kan ikke love at de spytter inn hele beløpet.

– Dette er en prosess som pågår og jeg kan ikke uttale meg om hvor mye eller på hvilken måte vi skal bistå Jerv, men jeg er ikke bekymret. Dette kommer til å gå bra, sier Ugland og understrek­er at også andre sponsorer må komme på banen.

Stiller krav

– Vi har blitt holdt godt orientert om underskudd­et hele veien. Dette er voksesmert­er. Nå må veksten bremses og Jerv finne sin form. De må kutte og tilpasse seg sin økonomiske virkelighe­t. Vi kommer selvsagt til å stille krav til kontroll og rutiner for å vaere med videre, understrek­er Knut N.T. Ugland.

Takknemlig

Økonomians­varlig Øynes er glad og takknemlig over meldingen fra Ugland.

– Det er klart at det er utrolig godt for oss å ha en så trofast og god sponsor, men vi er glad for alle som stiller opp. Stort og smått, understrek­er Geir Øynes.

– Ugland varsler at de kommer til å stille krav for å hjelpe dere over kneika?

– Det er helt naturlig at de gjør. Det har vi ingen problemer med, sier Øynes.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD. ?? Knut N.T. Ugland bekrefter at JJ Selskapene er klare for å hjelpe Jerv ut av krisa, men vil ikke komme med konkrete tall.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD. Knut N.T. Ugland bekrefter at JJ Selskapene er klare for å hjelpe Jerv ut av krisa, men vil ikke komme med konkrete tall.
 ??  ?? BLODRØDT: Agderposte­ns oppslag fredag vitner om at det ikke står veldig bra til med økonomien i FK Jerv.
BLODRØDT: Agderposte­ns oppslag fredag vitner om at det ikke står veldig bra til med økonomien i FK Jerv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway