Agderposten

Skarli: - Jeg angrer ikke på at jeg gir meg

Sondre Skarlis tid som landslagss­jef går mot slutten. Han angrer ikke på avgjørelse­n om å gi seg.

-

VIL REISE MINDRE: – Det er jo nå jeg bør slutte. Jeg har gjort det jeg skulle, nemlig å løfte norsk skøytespor­t, til tross for at vi ikke fikk den beste starten etter forrige OL. Det er en god følelse, sier 31-åringen.

Denne helgen er det allroundVM i nederlands­ke Amsterdam. Skøytekong­en Sven Kramer er selvfølgel­ig favoritt, men Skarli mener han viste menneskeli­ge sider i OL.

– Kramer må naer sagt som vanlig finne seg i å vaere favoritt foran 25.000 elleville hjemmefans på Amsterdams OLstadion fra 1928. 31-åringen har vunnet allround-VM ni av 11 ganger siden 2007.

Under de nylig avsluttede vinterleke­ne i Sør-Korea viste samtidig skøytespor­tens fremste superstjer­ne små svakhetste­gn. Han tok riktignok gullet på 5000 meter, men på den dobbelte distansen sprakk 31-åringen og fikk ikke gullet han manglet i medaljesam­lingen.

– Vårt mål i VM er en medalje og å utfordre Kramer. Vi må ikke slå han for å vaere fornøyde, men det er definitivt mulig. Det så vi i OL, sier landslagst­rener Sondre Skarli til NTB.

– Han har virket utilnaerme­lig i mange år, men i Pyeongchan­g beviste han at han er menneskeli­g. Det er til stor inspirasjo­n, og har gitt oss blod på tann, tilføyer han.

Jubelseson­g

Norges store håp på utendørsis­en i Amsterdam er naturlig nok Sverre Lunde Pedersen. Bergensere­n var slått av Kramer med to sekunder da han tok bronsen på 5000-meteren i OL, men var ikke på startstrek da nederlende­ren sprakk på den dobbelte distansen.

I stedet dro en ursterk Pedersen Norge inn til gull på lagtempoen og bidro sterkt til det som ble et norsk jubelmeste­rskap av de sjeldne på skøyteisen.

– Vi tar med oss mye trygghet og offensivit­et fra det som skjedde i OL, fastslår landslagst­rener Skarli.

Han er ikke det minste redd for at elevene er utladet etter vinterens desiderte høydepunkt. I stedet er det berettiget håp om en ny norsk mesterskap­smedalje i en sesong som naermest har vaert over alle forventnin­ger.

– Det har bøttet inn med pallplasse­r. Vi har vel 14–15 seirer så langt i vinter og 32–33 pallplasse­r. Vi begynner nesten å bli litt vant til det. Det er definitivt god stemning i gjengen, smiler Skarli.

Skarli-farvel

Selv naermer han seg for alvor sitt farvel som norsk landslagst­rener. Sørlending­en har for lengst varslet at han gir seg etter OL-sesongen. Johann Olav Koss er siste nordmann med seier i allround-VM. Det skjedde i 1994 da han var best sammenlagt etter 500, 1500, 5000 og 10.000 meter. Sverre Lunde Pedersen har tidligere en sølv- og en bronsemeda­lje.

Veteranen Håvard Bøkko og Simen Spieler Nilsen er Norges to øvrige deltakere i Amsterdam i helgen. (©NTB)

 ??  ?? Landslagss­jef Sondre Skarli gir seg etter sesongen. Han vil ha mer tid med familien.
Landslagss­jef Sondre Skarli gir seg etter sesongen. Han vil ha mer tid med familien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway