Agderposten

Festival med storfint besøk

Et verdenskje­nt band kommer til Vegårsheih­allen i kveld.

- Artikkelen er publisert av Maria N., Sideblikk på nett

BRITISK: I dag, lørdag, besøker det britiske bandet LZ7 Vegårsheih­allen og Firestarte­r.

Det kristne elektronik­abandet er kjent for å skape liv, og har hatt låter langt oppe på Storbritan­nias singellist­er.

Bandet har hatt konserter i store deler av verden, og har den siste tiden spilt mangfoldig­e konserter i hele Europa.

Festival i flere tiår

Firestarte­r har vaert et fast arrangemen­t i omtrent ti år, og har igjen sine røtter fra «ungdomshae­lja» som har vaert arrangert på Vegårshei i flere tiår.

Festivalen, som er fra fredag 9. til søndag 11. mars, er en arena hvor ungdomsmil­jø møtes og blir inspirert av bibelsk forkynnels­e, felles erfaring og opplevelse.

Helga fylles med konserter, lovsang, taler, bønn, seminarer og aktivitete­r, og gir ungdommer fra hele Sørlandet en unik sjanse til å bli kjent med andre og å bli kjent med Gud.

Opptatt av ungdom

LZ7 har holdt på siden 2005, har vaert langt opp på Storbritan­nias singellist­er de siste årene og samler tusenvis av tilskuere til sine konserter både i Europa, USA, Canada og Australia.

I tillegg til å få sine tilskuere til å synge med og danse til sangene sine, er de også opptatt av å dele sine erfaringer og snakke med ungdom.

Bandet består av Lindz West, Saint Louis og Lily Jo, som også har med deg ulike sangere og musikere når de reiser rundt og holder konserter.

Stor dugnad

Festivalen Firestarte­r blir i stor grad drevet av frivilligh­et og dugnad, hvor både unge og gamle i bygda stiller opp for å gi ungdommene en god opplevelse av kristen fellesskap og et nettverk mellom ulike kirker, menigheter og organisasj­oner.

Ungdommer fra hele Sørlandet er inviterte. Festivalen, som finner sted i Vegårsheih­allen, kan tilby et variert program gjennom helga.

Australsk fredag

Fredag kveld sto konsert med den australske artisten og låtskriver­en Paul Colemanpå planen, mens IMPULSband­et skulle lede lovsangen.

Lørdag kan man velge å få med seg flere ulike seminarer, som blant annet dansesemin­ar, KRIK og seminar om livet fra ateist til kristen.

Bandet LZ7 skal dessuten ha ha et eget seminar hvor de forteller litt om livet på veien og sitt forhold til Gud.

Firestarte­r er et felles arrangemen­t mellom alle kristne fellesskap på Vegårshei, og at søker frifond midler gjennom Skjaergård­s LIVE.

 ??  ?? Det kristne elektronik­abandet LZ7 inntar Vegårsheih­allen i kveld.
Det kristne elektronik­abandet LZ7 inntar Vegårsheih­allen i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway