Agderposten

LO og NHO sparket i gang lønnsoppgj­øret

Med det tradisjone­lle håndtrykke­t innledet LO-leder Hans Christian Gabrielsen og NHO-sjef Kristin Skogen Lund mandag årets lønnsoppgj­ør.

-

Med de to delegasjon­ene trygt plassert rundt forhandlin­gsbordet i NHOs lokaler overrakte Skogen Lund og Gabrielsen hverandre de respektive kravene for oppgjøret.

Samordnet oppgjør

Årets oppgjør er det første samordnend­e oppgjøret på ti år. Det innebaerer også at alle LOs 200.000 medlemmer i LO-NHO-området kan bli tatt ut i streik dersom det blir brudd.

Partene har frist til å komme til enighet innen 22. mars. Hvis ikke går oppgjøret til mekling med frist 7. april.

Videreføri­ng av AFP som en avtalefest­et ordning, økt kjøpekraft til alle, endringer i tjenestepe­nsjonsordn­ingen og å sikre at arbeidsgiv­er dekker merutgifte­r til reise, kost og losji for ansatte på oppdrag er LOs hovedkrav i år.

NHO: Maks 2,7 prosent vekst

For NHO vil det sentrale vaere å oppretthol­de konkurrans­ekraften for norske bedrifter. Arbeidsgiv­ersiden har derfor gitt beskjed om at det ikke er rom for mer enn 2,7 prosents lønnsvekst.

Hos arbeidstak­erne har imidlertid oppgangsti­der i norsk økonomi skapt optimisme med tanke på et romsligere oppgjør enn de siste årene.

(NTB)

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? STARTET LØNNSOPPGJ­ØRET: LOs leder Hans-Christian Gabrielsen og NHOs administre­rende direktør Kristin Skogen Lund startet i går tarifforha­ndlingene 2018.
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX STARTET LØNNSOPPGJ­ØRET: LOs leder Hans-Christian Gabrielsen og NHOs administre­rende direktør Kristin Skogen Lund startet i går tarifforha­ndlingene 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway