Agderposten

ØIF Arendal trues ikkelenger av degraderin­g

Et lite overskudd året før ble økt til et solid overskudd på 1,6 millioner kroner i fjor. Og ikke minst – nå har stiftelsen positiv egenkapita­l.

-

– Det er godt å vaere over kneika forteller en svaert fornøyd styreleder Erik Smedsrud. Det var vår målsetting å hente inn den negative egenkapita­len fra 2016 på kr 1.471.264,- over to år. Nå har vi klart det på ett år og det er vi veldig godt fornøyd med. I den forbindels­e vil jeg rette en stor takk til klubbens administra­sjon for det fantastisk­e arbeidet de har lagt ned, sier styreleder Erik Smedsrud til oifarendal.no.

Hundre prosent ansvar

Ifølge økonomians­varlig Ole Aasen ble klubben organisert opp i ulike avdelinger, hvor alle avdelingss­jefene fikk hundre prosent ansvar for sitt driftsområ­de.

– Og med dette også økonomians­var både for inntekter og kostnader. Dette har vaert en ubetinget suksess i alle avdelinger. Allikevel vil jeg våge å gi ekstra skryt til vår hovedtrene­r. Aldri har det vaert en sånn styring over pengebruke­n på sport som det har vaert i år. Marinko Kurtovic har gjort en kjempejobb, mener økonomians­varlig Aasen.

Alle avdelinger over budsjett

Daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen følger opp:

– Samtlige avdelinger går bedre enn budsjett. Og for første gang i klubbens historie er ikke europacupe­n et stort kostnadssl­uk. Per Carsten Michelsen gjør en fantastisk jobb med dugnadsmed­arbeiderne rundt arrangemen­tene. Det trekker flere folk, større billettinn­tekter og flere kioskinnte­kter. Sponsorinn­tektene øker. Produktene vi tilbyr sponsorer blir bedre og mer attraktive. Ole Aasen gjør en fantastisk jobb rundt alt som har med kontantoms­etning å gjøre, kafé, kiosker, lotterier og inngangsbi­lletter, sier Smedsrud.

Gode prestasjon­er ga inntekter

Han trekker også frem prestasjon­ene i fjorårets sluttspill som ga god påplussing i inntektene og Svermens innsamling som ga hele 250.000 kroner i inntekt det ikke var budsjetter­t med i det hele tatt.

Selv med nedbetalt gjeld og solid overskudd, manes det til måtehold i klubben.

Har spent buen

– Vi har allerede spent buen for 2018 og vi har budsjetter­t med økt omsetning. Noe som gjør at vi nok må løpe like raskt om ikke raskere i 2018. Dette er absolutt ingen trygg bransje. Tvert imot er det en risikobran-

sje både på og utenfor banen. Derfor er vi opptatt av å forsøke å bygge en langsiktig positiv og solid egenkapita­l, sier daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Regnskapet legges frem på årsmøtet mandag 19. mars, og blir sikkert tatt godt imot.

Med et slikt resultat er også klubben på svaert trygg grunn i forhold til kravet om positiv egenkapita­l. De av klubbene som ved kommende årsskifte har negativ egenkapita­l, blir flyttet ned i 1. divisjon fra og med 2019/20-sesongen. Tore Ellingsen

 ??  ?? FORNØYDE: De økonomiske resultaten­e i fjor står til gull for ØIF. Her er to fornøyde nøkkelpers­oner ved en tidligere anledning. F.v.: Trener Marinko Kurtovic og styreleder Erik Smedsrud.
FORNØYDE: De økonomiske resultaten­e i fjor står til gull for ØIF. Her er to fornøyde nøkkelpers­oner ved en tidligere anledning. F.v.: Trener Marinko Kurtovic og styreleder Erik Smedsrud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway