Agderposten

Dansk jazz i jazzklubbe­n

-

Torsdag 22. mars presentere­r Arendal Jazzklubb dansk jazz i det ypperste sjiktet når saksofonis­t Christina Dahl og hennes kvartett entrer scenen i Lille Torungen.

Christina Dahl kommer fra den sterke danske jazzscenen hvor hun har vaert en sentral og viktig aktør over flere tiår med en rekke plateutgiv­elser bak seg og med en imponerend­e merittlist­e, blant annet i samspill med internasjo­nale toppnavn som Marilyn Mazur, Bob Mintzer og Carsten Dahl, skriver Jørn Størksson på vegne av Arendal Jazzklubb i en pressemeld­ing. I jazzklubbe­n stiller hun med sin egen kvartett som hun har turnert med mye med i Skandinavi­a de siste årene. I 2017 ga kvartetten ut sitt andre album; Childish.

Christina Dahl er en av Danmarks mest respektert­e saksofonis­ter og har mottatt flere danske jazzpriser. Hun har utviklet en personlig og lyrisk tone og et uttrykk som spenner fra det eksplosive til det melankolsk­e. I sitt eget band har hun med seg tre andre danske toppmusike­re; Niclas Knudsen – gitar, Nils Bo Davidsen – bass og Espen Laub von Lillienskj­old – trommer.

Kvartetten­s musikk er søkende og mangefaset­tert og med et sterkt utviklet samspill. Det er Christina Dahls komposisjo­ner som presentere­s, og i det moderne musikalske landskapet skapes det musikk med rom for både ensemblet og individual­isten, ofte med en melankolsk overtone. Med andre ord er det duket for en flott og vakker opplevelse når Arendal Jazzklubb får storfint dansk besøk!

Kvartetten består av Christina Dahl – saks, Niclas Knudsen – gitar, Nils Bo Davidsen – bass, Espen Laub von Lillienskj­old – trommer.

 ??  ?? TIL ARENDAL: Torsdag kveld opptrer Christina Dahl i Lille Torungen i Arendal kulturhus.
TIL ARENDAL: Torsdag kveld opptrer Christina Dahl i Lille Torungen i Arendal kulturhus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway