Agderposten

Får ros for nytt boligprosj­ekt

Tomannsbol­igen fra 30-tallet skal rives og gi plass til enebolig for familien Syrdalen, i tillegg til to tomannsbol­iger. Torsdag fikk prosjektet skryt i Arendal bystyre.

- ▶ ▶Anne Gro Ballestad agro@agderposte­n.no

Bakgrunnen for skrytet, er at det har vaert flere planer for området opp gjennom årene. I 2007 ble det fremmet byggesak med 21 terrassele­iligheter og i 2013 en revidert sak med 14 leilighete­r. Da ble det lagt ned bygge- og deleforbud i påvente av regulering­splan.

Kjøpt i 2016

Peder Syrdalen kjøpte tomten med eksisteren­de tomannsbol­ig til seg og sin familie i 2016.

Nå har Peder og sønnen Petter fått utarbeidet et forslag til utbygging av konsulent Trafo arkitektur som går ut på fem boenheter.

To av boenhetene skal familien Syrdalen ha selv, de tre øvrige skal legges ut for salg når de er ferdige.

Vedtatt fortetting

Nina Jentoft, Ap, er leder av kommunepla­nutvalget. Hun minnet bystyret om at de har vedtatt at store tomter skal fortettes.

Roar Gundersen (H) mente planene var et eksempel til etterfølge­lse.

– Forrige utbygger ville ha 14 leilighete­r. Nå er dette redusert kraftig, både ut fra eget hensyn og av hensyn til naboene. Jeg vet at søkeren har jobbet tett med naboene, sa Gundersen som forsikret at skrytet ikke hadde noe med at Peder Syrdalen er partifelle.

Planene fikk enstemmig bifall av bystyret.

Bor i området

Både Peder og Petter Syrdalen bor i området de nå vil bygge i. Peder bor i Meyergaten 7 og Petter i Skibberhei­a 14. I planbeskri­velsen forsikrer de at de ønsket å løfte denne delen av Skibberhei­a rent estetisk og at eiendommen skal gi mulighet for etablering av flere generasjon­er i dette veletabler­te boligområd­et.

Skibberhei­a ligger sentralt til i en av Arendals vestlige heiområder, 10 minutter fra sentrum. Det er bygget ut i hovedsak på 50-60-tallet, med noe bebyggelse fra 1980 og -90-tallet.

Tomten som familien Syrdalen skal bygge på, er på 1950 kvadratmet­er.

I dag ligger det en tomannsbol­ig med frittståen­de garasje på tomta. Hagen og utsikten er lukket for innsyn fra veien. Det er to avkjøringe­r i to nivå fra Skibberhei, en til garasje i kjeller og en til den frittståen­de garasjen.

Fantastisk utsikt

Området har flott utsikt mot Tromøysund, Galtesund og oppover Nidelva. Tomten ligger på toppen av en kolle med utsyn i alle himmelretn­inger. Vesterveie­n ligger 20 meter under tomta.

Planen har vaert ute til høring uten å ha mottatt de store motforesti­llingene.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FANTASTISK UTSIKT: Her på Skibberhei­a har Peder Syrdalen og sønnen Petter planer om å bygge boliger til seg selv og fo terrassele­iligheter var planlagt for 11 år siden.
FANTASTISK UTSIKT: Her på Skibberhei­a har Peder Syrdalen og sønnen Petter planer om å bygge boliger til seg selv og fo terrassele­iligheter var planlagt for 11 år siden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway