Agderposten

Slått ned etter anklager om overgrep på skoleball

Det hyggelige skoleballe­t endte i anklager om overgrep og angivelig vold mot tenåringen som beskyldnin­gene ble rettet mot.

- ▶ ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Det var skoleball ved en av skolene i Aust-Agder. En gutt og en jente rusler ut i mørket. Bak et hushjørne kysser de. Ettersom forholdet aldri ble anmeldt – etter at jenta hadde vaert i avhør hos politiet, er det aldri blitt bevist at det som så skjedde kan karakteris­eres som et seksuelt overgrep.

Likevel skal tenåringsg­utten som fulgte jenta ut blitt slått ned etter at ryktene på skoleballe­t begynte å svirre.

Lokket ut i skogen

Torsdag sto en tenåringsg­utt fra Aust-Agder tiltalt for vold mot den jevnaldren­de tenåringsg­utten.

Ifølge tiltalen skal han ha slått den jevnaldren­de tenåringsg­utten i ansiktet som måtte sys med flere sting.

Dette skjedde etter at den tiltalte tenåringsg­utten og to kamerater skal ha lokket ham med ut i skogen. Angivelig under påskudd av at han skulle få mer å drikke.

Hevder seg frikjent

Selv erkjenner den tiltalte tenåringsg­utten å ha slått.

Men hevder gjennom sin forsvarer, advokat Bjørn Rener-Larsen, at han ikke kan straffes for forholdet.

Dette fordi den angivelige volden – ifølge Rener-Larsen, skjedde etter at den tiltalte gutten var blitt sterkt provosert etter det han hadde fått høre på skoleballe­t etter at ryktene om det angivelige seksuelle overgrepet hadde begynt å svirre.

Politiet: Selvtekt

For aktor i saken, politiadvo­kat Ingvild Austenå Berg, er det helt uinteressa­nt hva som må ha vaert årsaken til volden.

– Det er ikke tiltaltes oppgave å drive etterforsk­ning og straffe folk, hevdet politiadvo­katen i sin prosedyre i Aust-Agder tingrett.

Fordi det dreier seg om en svaert ung mann – og det skal svaert tungtveien­de grunner til at ungdom under 18 år skal settes i fengsel, la hun ned påstand om 90 timer samfunnsst­raff.

Nå er det opp til Aust-Agder tingrett å finne frem til hva som egentlig skjedde i forbindels­e med skoleballe­t som endte i anklager om overgrep og angivelig vold mot tenåringen som beskyldnin­gene ble rettet mot.

 ??  ?? FORSVARER: Advokat Bjørn Rener-Larsen hevder at det tiltalte tenåringsg­utten på frifinnes etter den angivelige volden som skjedde på et skoleball.
FORSVARER: Advokat Bjørn Rener-Larsen hevder at det tiltalte tenåringsg­utten på frifinnes etter den angivelige volden som skjedde på et skoleball.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway