Agderposten

Ønsker dialog mellom innbyggere og politikere

Vil du si din mening direkte til politikern­e som skal lage bilfritt sentrum i Arendal?

- ▶ POLITIKK ▶ Marit Elisabeth Strand og Anne Gro Ballestad maes@agderposte­n.no

Høyres bystyrerep­resentant Kai Olav Fredriksen og gruppelede­r Geir Fredrik Sissener ønsker dialogmøte­r mellom politikere og innbyggere/naeringsdr­ivende.

– Saker som for eksempel utvidet avgiftstid på parkering, er et inngripend­e i innbyggere­s og naeringsdr­ivendes liv. Politikern­e bør lytte mer til folk, og ikke sitte inne og tro at vi vet alt. Bystyret vil fatte bedre vedtak hvis vi får mer kunnskap om dem sakene handler om, sier Kai Olav Fredriksen.

Ønsker debatt

Han forteller at han får henvendels­er fra folk som savner direkte kontakt med politikern­e som styrer byen.

– Jeg har nettopp vaert i Århus i Danmark, der de er flinke til å involvere innbyggern­e underveis i politiske prosesser, sier Fredriksen.

Sammen med Sissener har han sendt en interpella­sjon til ordføreren, med oppfordrin­g til etablering av slike dialogmøte­r, med debatt og innspill fra salen.

– Bilfritt sentrum er en sak der det vil vaere nyttig å få frem problemsti­llinger, innspill og ideer fra dem det angår, dersom vi skal danne et felles eierskap og jobbe mot samme mål. Til slutt må politikern­e uansett stole på seg selv, men vi kan unngå unødvendig­e feil, og få politiske vedtak av høyere kvalitet, sier Fredriksen.

– Ikke for ofte

– Hvor ofte skal slike dialogmøte­r arrangeres?

– Ikke for ofte. Kanskje en dag i året, sier Høyre-politikere­n.

Ordfører Robert C. Nordli (Ap) svarte i torsdagens bystyremøt­e at han er enig i at dialogen med innbyggern­e i Arendal kan bli bedre.

– Jeg tror ikke bare det å ha flere åpne møter er løsningen. Vi må jobbe mer med hvordan kommunen er på sosiale medier og hvordan hjemmeside­n benyttes.

Han viste til at et ad hoc-utvalg som skal se på demokratie­t, får oversendt interpella­sjonen og svaret hans.

 ??  ??
 ??  ?? – SNAKKE MED FOLK: Høyre-politikere i Arendal bystyre ønsker dialogmøte­r mellom politikere og innbyggere, saerlig i arbeidet med bilfritt sentrum.
– SNAKKE MED FOLK: Høyre-politikere i Arendal bystyre ønsker dialogmøte­r mellom politikere og innbyggere, saerlig i arbeidet med bilfritt sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway