Agderposten

Ny rolle gir Midtsjø landslagsl­øft

Fredrik Midtsjø blomstrer i en ny rolle for AZ Alkmaar. Det har vekket landslagss­jef Lars Lagerbäcks interesse for nordtrønde­ren.

-

– Jeg har sett flertallet av kampene hans, og jeg forstår at han får mye skryt. Han drar fordel av å spille i et godt lag, og i en rolle som passer ham bra. Han er litt mer balansespi­ller, men får likevel gå fram og delta i spillet. Det føles som han har tatt ytterliger­e et steg, sier landslagss­jefen om Midtsjø.

24-åringen var i troppen til to av kampene i Lagerbäcks første år som landslagss­jef, men fikk ikke spilletid. Mye tyder på at det endres i kampene mot Australia og Albania rett før påske.

– Jeg er oppvokst med å spille indreløper i Rosenborg, men nå har jeg en litt mer sittende rolle der jeg kommer mer på ball og er inkludert i det oppbyggend­e spillet offensivt. Jeg synes det passer meg bra og har hjulpet meg å utvikle sider av spillet mitt, sier Midtsjø selv til NTB.

– Det var en tilvenning­speriode der jeg måtte kjenne litt på den nye rollen, men etter hvert kommer selvtillit­en, og så blir det litt automatikk i ting til slutt. Jeg tror både klubbvalge­t og rollen passer meg bra, og jeg føler selv at jeg har tatt et nytt steg

Midtsjø og Jonas Svensson er profiler på et lag som kjemper i tetsjiktet i nederlands­k aeresdivis­jon og som 22. april spiller cupfinale mot Feyenoord på fullsatte De Kuip i Rotterdam.

– Jeg gleder meg veldig til det. Vi spilte mot dem for en ukes tid siden (1-2-tap). Det var god stemning da også, men i cupfinalen blir det 50-50 med supportere, og da skal vi slå tilbake, sier Midtsjø.

– Jeg kjenner at vi har en god sjanse. Feyenoord har ikke prestert så bra som i fjor. Vi må vaere på og gi dem kamp, men jeg har en veldig god følelse av at vi kan klare det.

Livet i Nederland er godt også utenfor banen.

– Jeg bor i Amsterdam og har kjaeresten min der. Jonas bor der også, og det er topp.(©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? BLOMSTRER: Fredrik Midtsjø i en drikkepaus­e under landslaget­s trening på Ullevaal stadion onsdag.
FOTO: NTB SCANPIX BLOMSTRER: Fredrik Midtsjø i en drikkepaus­e under landslaget­s trening på Ullevaal stadion onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway