Agderposten

Ar ren balsam for sjelen

- ▶ Inger Stavelin inger.stavelin@agderposte­n.no

ever! Den gjorde noe med meg. Jeg fikk frysninger på ryggen, sier Mariann Olsen.

Benedikte Nilsen er også fornøyd, men innrømmer at hun ikke ville kommet hvis hun ikke var spesialinv­itert som bystyremed­lem og blitt påspandert konserten av kulturhuss­jefen.

– For meg er denne musikken litt «ut», litt traust. Men når jeg først kom, er jeg veldig glad for at jeg fikk oppleve det. For det var fint, sier hun.

Leder i kommunens kulturkomi­té Pål Koren Pedersen svarer blant annet dette på hva han synes om konserten:

– Det er musikk som ikke jeg er vant til å høre på. Men Rolf Løvland er jo en stor komponist og har skrevet flere klassikere, og mange i salen var veldig begeistret. Jeg synes det er hyggelig at hele bystyret fikk en fin konsertopp­levelse, sier han.

– En avslappend­e konsert. Veldig fin. Secret Garden har en helt unik stil og instrument­ering, bra kvalitet og er lett og lytte til, sier organist Tom Gamble.

– Du sovnet ikke?

– Nei da, men en blir veldig avslappet!

Høyres gruppelede­r Geir Fredrik Sissener hørte bandet laiv for første gang.

– Det var helt fantastisk! Kvelden ble komplett da de serverte de to siste låtene, sier han.

Det var «You raise me up» fra 2001 (kanskje mest kjent med Josh Groban) og «Nocturne» som ekstranumm­er. «Nocturne» presentert­e frontfigur og fiolinist Fionnuala Sherry som en døråpner for bandet. Secret Garden var ganske nystartet da de vant den internasjo­nale Eurovision Song Contest med Nocturne i 1995.

Pensjonist­ene Karin Ressin og Helge Pettersen er også veldig fornøyde etter konserten.

– Dette gikk rett til hjertet, sier Karin Ressin. Paret likte at bandet prøvde ut nye låter på sitt Arendals-publikum, og var også glad for at de serverte så mange gode, gamle, kjente sanger.

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? yere puls. F.v.: Cathrine Iversen – vokal og tangenter, Per Elias Drabløs – bass, Rolf Kristensen – gitar, Fionnuala Sherry
FOTO: INGER STAVELIN yere puls. F.v.: Cathrine Iversen – vokal og tangenter, Per Elias Drabløs – bass, Rolf Kristensen – gitar, Fionnuala Sherry

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway