Agderposten

Turisthytt­er vasket ned – folk bes passe på håndhygien­en

-

Seks hytter er vasket ned etter utbruddet av magesjau som rammet påsketuris­ter på Hardangerv­idda i helgen. Mandag var det ikke meldt om nye smittetilf­eller.

– Vi opplever at vi har kontroll på situasjone­n. Hyttene gjør alt de kan ved å informere, oppfordre til håndvask og nedvask med Klorin på berørte soverom, fellesrom og toalett. Vi følger Folkehelse­institutte­ts råd, sier Henning Hoff Wikborg, daglig leder i DNT Oslo og Omegn.

I løpet av ett døgn i helgen ble rundt 30 personer med mageproble­mer hentet ut fra seks av turistfore­ningens hytter på påskefjell­et. Magesykdom­men rammet 25 turister på hyttene Litlos, Sandhaug, Rauhellere­n, Kalhovd, Kraekkja og Stigstuv. DNT mener de har kontroll over situasjone­n og opplyste mandag formiddag at de ikke hadde fått meldinger om nye tilfeller av omgangssyk­e. Wikborg fortalte imidlertid til NRKat to eller tre nye sykdomstil­feller var registrert på turisthytt­ene, og at disse ble fraktet ned fra fjellet med scootere.

Oppfordrin­gen til påsketuris­tene er uansett klar: Dra til fjells, men pass på håndhygien­en!

– Er du i fin form, er det ingen grunn til å avlyse påsketuren. Det viktigste du selv kan gjøre, er å ta forholdsre­gler med skikkelig håndvask med såpe og vann, sier Wikborg. Turistfore­ningen opplyser at det var totalt rundt 1.100 gjester på hyttene på Hardangerv­idda i palmehelge­n. De foreløpige undersøkel­sene viser at smittekild­en verken er funnet i maten eller vannet på hyttene. (©NTB)

 ?? FOTO: TORFINN EVENSEN/DNT/NTB SCANPIX ?? UTBRUDD: Litlos turisthytt­e er blant stedene som har vaert rammet.
FOTO: TORFINN EVENSEN/DNT/NTB SCANPIX UTBRUDD: Litlos turisthytt­e er blant stedene som har vaert rammet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway