Agderposten

Overkjører velgerne

- Daglig leder Stine Sofies Stiftelse

old og overgrep mot barn er et stort samfunnspr­oblem, det skjer i alle samfunnsla­g og voldsutøve­ren kan vaere hvem som helst. Sannsynlig­vis er det store mørketall; mange volds- og overgrepsh­andlinger blir aldri oppdaget. Samtidig som vi leser mye om den fysiske volden og de seksuelle overgrepen­e, er det mindre fokus på den psykiske volden. 1 av 8 barn utsettes for psykisk vold. Det er vanskelig å forestille seg, men det er enda vanskelige­re å stå i.

det i gjennomsni­tt går 17 år fra et overgrep skjer til det kommer frem i lyset. Skam og lojalitet til overgriper­en er ofte årsaken. Samtidig synes mange voksne det er ubehagelig å forholde seg til mistanker. Få tørr å spørre, og for få melder fra. Vi går snart inn i påsken, og dessverre er det høysesong for vold og overgrep, på lik linje med sommerferi­en og julen. Feriene gir ofte volds- og overgrepsu­tsatte barn mer tid sammen med voldsutøve­ren, og mange opplever et helvete på jord.

voksne som må våkne opp. Vi må ta et ansvar for de barn og unge som i dag utsettes for vold og overgrep. Vi må følge bedre med. Å bli utsatt for vold eller overgrep i barndommen, kan få store negative konsekvens­er for resten av livet. Vårt ansvar er å se barnet, tørre å spørre – tørre å gjøre noe. De er ekstra sårbare i feriene – da må vi voksne ta et ekstra ansvar. Det er helt utrolig. Aps landstyre, ifølge Nrk teksttv, har stemt 31 for og 16 mot. For og si ja til Acer. Når nå Jonas Garh Støre og Barth Eide går inn for dette, vitner det om en enorm arroganse og en fullstendi­g overkjørin­g av Arbeiderpa­rtiets velgere og lokallag med masse ordførere, ca 120 i tallet som har skrevet under et opprop mot Acer. Lurer faelt på hva Brussel har lovet disse to til gjengjeld? LO er også imot Acer. AP sier betingelse­n for Acer er at Norge beholder nasjonal kontroll over vannkrafte­n. Hvorfor skal dere diskutere om å beholde en råderett over vannet vi har råderett over i utgangspun­ktet? Håper alle som har stemt på arbeiderpa­rtiet til nå,som er mot Acer, gjør noe med det,og bytter til SP eller SV ved neste kommuneval­g og stortingsv­alg. Det gjør jeg, og det har jeg ikke gjort før. Er dette en snikinnfør­ing av fullt EU-medlemskap for Norge?

Dette taper garantert arbeiderpa­rtiet mange velgere på .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway