Agderposten

Frp gir EU kontroll

- Politisk nestleder for Demokraten­e i Norge

Det er helt uaktuelt, fastslår EU-kommisjone­n ifølge media. Det bare dokumenter­er hvorfor Norge bør tre ut av EØS-avtalen.

har bodd i Norge kan ha rett på norsk barnetrygd og kontantstø­tte. Hvis mor eller far jobber her, spiller det ingen rolle hvilket EØS-land barnet og den andre forelderen bor i. Siden levekostna­dene i mange EØS-land er langt lavere enn i Norge, kan barnetrygd og kontantstø­tte vaere store inntektski­lder for noen familier.

Regjeringe­n har lenge jobbet for å få lov til å justere ytelsene etter kjøpekraft­en i landene barna bor. Men regjeringe­n får det ikke til. Dette er ikke mulig med dagens regelverk, og EU-kommisjone­n har ingen intensjone­r om å endre dette, sier EU-kommissaer Marianne Thyssen.

Norge å justere barnetrygd og kontantstø­tte etter kostnadsni­vået i landet der barnet bor er nok et godt argument for at stortinget sier opp hele EØS-avtalen. Bare den siste korte tiden har EØS-avtalen medført at EUs byrå for energi ACER overta den norske kontrollen med våre naturressu­rser på energiområ­det. Nok er nok! Et flertall på Stortinget vedtok torsdag i forrige uke at Norge skulle bli med i EUs energiunio­n, og slutte oss til EUs energibyrå Acer. Det innebaerer at EU får makt over norsk energipoli­tikk. Målet med EUs energiunio­n er å få likere strømprise­r i Europa. Det betyr trolig dyrere strøm for norsk industri og for det norske folk. I front for dette står FrP sin energimini­ster, Terje Søviknes. Det er skuffende at Frp både stemmer for og er en pådriver for å gjennomfør­e en slik myndighets­overføring fra Norge og til EU. Senterpart­iet mener Norge skal ha full kontroll over norsk energipoli­tikk. Vi mener også at billig strøm fortsatt skal vaere et konkurrans­efortrinn for norsk industri. Dessverre fant FrP sammen med blant annet Miljøparti­et de Grønne om å tvinge saken gjennom i Stortinget, det også uten å respektere Grunnloven­s krav om 3/4 flertall for avgivelse av nasjonal suverenite­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway