Agderposten

Slik blir skiføret

Drømmepåsk­e i fjellet, er varslet fra meteorolog­ene. Men vil du gå på ski naermere kysten, bør du velge de neste dagene. Og kan du fortsatt spenne på deg skiene i byløypene?

-

Vi har sjekket påskevaer og skiløyper for de mest populaere utfartsomr­ådene i og fra fylket vårt.

Store områder over hele landet kan vente påskedager fylt av sol og klarvaer, og også AustAgder ser ut til å få flere «røde» dager med strålende vaer.

Meteorolog­en ber folk i byen så vel som på fjellet om huske mer enn skismøring­en:

– Snø og sterk sol gjør at man utsettes for mye UV-stråling. Men husker man solkremen, kan man kose seg i sola, sier statsmeteo­rolog Justyna Wodziczko, ifølge NTB.

Mer skyer i helga

I Agder kan det komme noen skysysteme­r, men det ventes ikke nedbør. Også rundt Oslo blir det en del sol, om vi skal stole på vaervarsli­ngen.

– Det blir ganske fint mange steder, og det virker som vi får en fin påske, sier statsmeteo­rologen.

Men det blir kaldt også i Agder.

Langs kysten kan vi vente oss fra rundt 1 plussgrad til et par minusgrade­r, mens det innover i landet blir fra minus 7 til minus 9 grader.

Men med kvikksølv rundt null grader langs kysten, taerer det hardt på snøen i løypene Her er påskens førerappor­t:

Øynaheia, Froland

– Her er det så flott som det bare kan få blitt, sier løypekjøre­r Hans Arne Topland.

– Det er lenge siden vi har hatt slike forhold på Øynaheia i påsken som nå, fortsetter han.

Her er det tre ulike løyper å velge mellom fra Øynastua. Lengste løype er 16 km, den korteste er 2,5 og siste alternativ er 8 km. Det er en drøy meter med snø i terrenget.

Hillestadh­eia, Åmli

20 km ski løyper er oppkjørt. Du kan velge mellom seks forskjelli­ge ruter.

Gautefall

150 cm med hardpakket snø i alpinanleg­get, og tilsvarend­e snømengde i terrenget.

14 av 14 nedfarter er åpne og 6 av 6 skiheiser. Totalt er det 55 km med skiløyper.

Brokke, Setesdal

Terrengpar­ken har blant annet et av Norges største BigJump og eget trekk. Seks nedfarter, For de minste er det eget barnebånd på 50 m med to bakker. 110 cm snø i terrenget med flotte preparerte løyper. Også fine muligheter for frikjøring.

Høgås skianlegg, Evje

Naer 100 km med oppkjørte skiløyper mot Himmelsyna og Høna. 130 cm med snø. Barneslalå­mtrekket er åpent hele påsken.

Vrådal, Telemark

190 cm snødybde. 18 nedfarter i alpinanleg­get. tre terrengpar­ker og lengste nedfart er på 3.6 km 8 av 8 heiser er åpne.

Kleivvann, Gjerstad

Preparert klassisk spor og brei skøyteflat­e gjennom hele Drivheiløy­pa (12 km rundløype). I går er det preparert til Oterstjenn (t/r 5 km) og gjennom Vestølløyp­ene (t/r 15 km) og rundløype. 106 cm med snø.

Hovden, Setesdal

33 av 33 løyper er preparerte, alle ni heiser er åpne. 90/95 cm snødybde. Stor terrengpar­k. (1250 m), Hovdens løypenett er 180 km. Siste snøfall 21. mars. Snødybde 100 cm.

Bortelid, Åseral

14 av 14 nedfarter og alle 6 heiser åpne. 59 cm snødybde i bakken, 134 cm i terrenget. 120 km (fire sløyfer) med oppkjørte løyper, start ved skisentere­t.

Dømmesmoen, Grimstad

3,5 km lysløype. Lite snø, ikke oppkjørt den siste uka.

Myra, Arendal

Lysløypa bak Sparebanke­n Sør Amfi er preparert. Løypa via Tveiten til Granestua og rundt Gullknapp ble preparert tirsdag.

Kringla, Froland

3 km-løypa ble kjørt opp for 7 dager siden.

Sjekk også vår interaktiv­e føremeldin­g på agderposte­n.no

 ??  ?? STORUTFART: Palmesønda­g var det storutfart til Himmelsyna som ligger på 649 meter over havet på grensen mellom Froland og Evje og Hornnes. Kevin Homeland (7 1/2), i forgrunnen, hadde søndag sin aller første skitur til Himmelsyna.
STORUTFART: Palmesønda­g var det storutfart til Himmelsyna som ligger på 649 meter over havet på grensen mellom Froland og Evje og Hornnes. Kevin Homeland (7 1/2), i forgrunnen, hadde søndag sin aller første skitur til Himmelsyna.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway