Agderposten

– Jeg blir så fascinert a

- Kyst fremfor fjell – Verdens fineste øy! ssbr@agderposte­n.no

Sammen med mannen Terje Posaas Nilsen og flere voksne barn feirer hun hver påske på Merdø. Hytta har gått i arv i familien siden 1924, og de trives bedre her enn på fjellet i høytiden.

– Det er jo her vi har fritidsbol­igen vår, og så er det her vi er vant til å være, forteller Stang.

Ofte er det sesongåpni­ng for hytta i påsken, men sjelden har det vært så kaldt som i år. Det er ikke ektemannen Terje Posaas Nilsen imot. På hjemmetrak­tene er han kjent som en habil og entusiasti­sk skiløper, har gått både Birkebeine­rrittet og Vasaloppet flere ganger. Han er den som gjerne har med HOTELLNETT­ER: seg ski i bilen når familien kjører over fjellet om sommeren. Og i vinterferi­en 2009 fikk han det for seg at han skulle ha med seg skiene til øya utenfor Arendal. De har kommet godt med ved flere anledninge­r, men det er fem år siden sist han kunne spenne dem på seg på Merdø.

– I år har det blitt daglige turer. Halvannen til to timer, en god mil hver dag. Litt i sikksakk på øya her etter hver som snøen har smeltet mer og mer, forteller han.

– Jeg blir fascinert av kontrasten­e mellom snø og ski og sjøen like ved. Det er jo galskap, ler han.

På Merdø Kro holder Trond Helle og sønnen hjulene i gang. De serverer hyttefolke­t og besøkende som har tatt ferja over for et dagsbesøk. Da Agderposte­n stakk innom kafeen satt det både engelskmen­n, franskmenn og hytteeiere rundt bordene.

– Merdø er verdens fineste øy! slår Cecilie Solum fra Asker fast.

Sammen med mannen Ole P. Solum, datteren Pernille og svigersønn­en Stephan Kolmannsko­g er hun på påskeferie i Arendal. Familien har hytte på Merdø, men i år sørger vann- og avløpsmang­el for at nettene tilbringes på hotell på Fevik.

– Det er mye frost her. Men vi kommer likevel. Vi velger å ha hytte her istedenfor på fjellet, for vi elsker å være her, forteller familien.

Noen skientusia­ster er heller ikke familien Bolstad Olsen, som har hytte på Lille Gjessøya og velger kystpåske hvert år.

– Vanligvis er båten ute til påske, men ikke i år. Det har vært for kaldt, sier Per Olsen. HVER DAG: DAGSTUR:

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway