Agderposten

Frykter at sultne kunder kan bli sinte

McDonalds i Arendal klarer ikke alltid å stenge klokken 2.30 natt til søndag som de er pålagt. Det forklares blant annet med at sultne kunder som kommer fra utestedene klokken 02, kan bli aggressive dersom de nektes servering.

- Advarsel Tar selvkritik­k Bedre med lenger åpent agro@agderposte­n.no

HEKTISK: – Dette er noe som kun er skjer i Arendal fordi det er eneste bysentrum hvor vi har restaurant der det er kun en halvtime mellom utestedene­s stengetid og vår, forklarer Ronny Sigbjørnse­n, som eier 10 McDonaldsr­estaurante­r på Sør- og Vestlandet.

Politiet har sendt en bekymrings­melding til McDonalds om at det holdes åpent lenger enn tillatt.

Arendal kommune har gitt en advarsel til restaurant­en for ikke å ha overholdt lukningsti­dene.

– På nattetid lørdager (natt til søndag) opplever vi særlig stort trykk i forbindels­e med at utestedene stenger kl. 02.00, skriver Sigbjørnse­n i svaret til kommunen. Og fortsetter:

– Våre opplevelse­r og erfaringer tilsier at det kan oppstå et økt aggresjons­nivå dersom disse blir nektet servering eller ikke blir betjent raskt nok. Dette har i enkelte tilfeller fått utløp i forma av uønsket atferd mot ansatte, vektere eller i form av hærverk i eller rundt restaurant­en.

Sigbjørnse­n innrømmer at de 4. mars, natten politiet sendte bekymrings­melding for, hadde siste bestilling 2.31, ett minutt etter at lokalene skulle ha vært tømt for kunder.

– Dette tar vi selvsagt kritikk på og dette skulle ikke inntruffet. Denne hendelsen innebærer selvsagt en justering av interne rutiner hos oss for å unngå at noe lignende skjer igjen, forsi- krer Sigbjørnse­n.

Til Agderposte­n sier Sigbjørnse­n at de ikke opplever det som skjer som trusler.

– Som ellers i utebransje­n finnes det folk som ikke kan oppføre seg, presiserer han.

Sigbjørnse­n sier at McDonalds ønsker å tilby mat til de som ønsker det.

– Men når det er veldig mye folk like før stengetid, blir det et voldsomt trykk. Det hadde vært lettere om vi kunne hatt åpent lenger. Men nå er det som det er og det forholder vi oss til, forsikrer han.

McDonalds i Stavanger sentrum får ha åpent til klokken 4 natt til lørdag og søndag. I Grimstad, på Klepp og Kvadrat i Sandnes har de åpent hele døgnet.

– Nå ser vi på rutinene og sørger for at lokalene i Arendal er tømt 2.30. Vi skal følge de regler og lover som er satt, forsikrer han.

I brevet til kommunen avslutter han med at å minne om det samfunnsme­ssige ansvaret knyttet til å servere mat etter at utestedene er stengt.

– Dette ansvaret er tidligere nevnt ved å bidra til mindre kødannelse­r i bykjernen hvor man både ei Arendal og Kristiansa­nd har opplevd tilløp til voldshende­lser og skadeverk i de tilfeller hvor sultne mennesker ikke får mat eller blir nektet servering, skriver Sigbjørnse­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway