Agderposten

- Bør melde dere ut av Transparen­cy

- Ser ikke bra ut Alvorlig saksbehand­lingsfeil agro@agderposte­n.no

UT: Det er Grimstad kommunesty­res vedtak om ikke å politianme­lde helsekjøps­saken, som ligger bak de Ruiters anbefaling. Transparen­cy Internatio­nal er en interessef­orening med formål å motarbeide all form for korrupsjon, og misbruk av stilling og posisjon, og å fremme åpenhet, ansvarligh­et og integritet i privat og offentlig sektor.

Freddy de Ruiter engasjerte seg i helsekjøps­aken i Grimstad på slutten av sin periode på Stortinget, og har hatt kontakt med Ragnar Holvik og flere berørte i saken.

– Det ser ikke bra ut når verken fagforenin­ger, verneombud eller ansvarlige er interesser­t i å finne ut hva som har skjedd i denne saken. De velger å overs se råd fra Transparen­cy og landets fremste ekspert på offentlig rett, jussprofes­sor Jan Frithjof Bernt, sier de Ruiter.

Spesialråd­giver Tor Dølvik i Transparen­cy sa til Agder posten før påske:

– Helsekjøps­aken handler om alvorlige, kritikkver­dige forhold. Granskning­ene har SA NEI:

ikke kommet til bunns i hvordan de kunne skje. Slik sett kan kanskje en politiette­rforskning bringe flere svar og skape ro.

Bernt mener Grimstad kommune har begått alvorlige saks- behandling­sfeil i to omstridte innsynssak­er.

To enhetslede­re i helse- og omsorgssek­toren var involvert i de omstridte kjøpene hos det private selskapet Farm in Action (FiA). De samme enhetstled­erne var de eneste fra kommu- nen som bisto PwC med dokumentas­jonen under en leverandør­kontroll, der både kommune og FiA ble renvasket.

Bernt mener Grimstad kommune ved å godkjenne at de private granskerne PwC har habilitets­vurdert, og akseptert at offentligh­eten nektes innsyn, har begått en alvorlig saksbehand­lingsfeil som fylkesmann­en bør gjøres oppmerksom på, og gripe inn overfor.

Agderposte­n har vært i kontakt med Tor Dølvik i Transparen­cy Norge, som ikke vil uttale seg om de Ruiters anbefaling uten å ha sett grundigere på saken.

 ?? FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE ??
FOTO: SYNNØVE SKEIE FOSSE
 ?? FOTO: PÅL YNGVE BERG ??
FOTO: PÅL YNGVE BERG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway