Agderposten

Det at nordmenn ferierer i eget land skal ikke straffes, det skal applaudere­s

- Stortingsr­epresentan­t Fremskritt­spartiet Aust-Agder

Frp er i mot at kommunene skal ha mulighet til å kreve skatt på hytter.

oe mer udemokrati­sk enn hytteskatt skal du lete lenge etter i dette landet. At politikere skattlegge­r mennesker de ikke er avhengig av for å bli gjenvalgt er direkte feigt. Vi nordmenn er et hyttefolk og det skal vi fortsette å være, helt uten at noen skal skattlegge oss for det.

ferierer i eget land er et mål for landet og en økonomisk gevinst for kommunene. Dette skal ikke straffes, det skal applaudere­s.

vært mulig å skattlegge noen som ikke har stemmerett. Dersom beskatning av hytter fortsetter vil det være riktig å stille spørsmål om hytteeiere som betaler skatt burde få stemmerett ved lokalvalg i hyttekommu­nen sin. En helt unødvendig ordning som kan bli nødvendig å diskutere om kommunene ikke innser hvor udemokrati­sk eiendomssk­att på hytter er.

gir store inntekter for hyttekommu­nene. Ikke bare betaler hytteeiere store gebyrer på kommunale avgifter, de bidrar til enorm verdiskapi­ng. I de største hyttekommu­nene ser vi et yrende liv av restaurant­er og bu- tikker. Lokale eiendomsme­glere gjør det bra, bønder tjener godt på salg av tomter og håndverker­e har hendene fulle av arbeid.

endret seg, og kanskje har det vært nødvendig for at hyttetrend­en skal fortsette. Kanskje er vi mer opptatt av hytta vår enn noen gang. Hytta er en del av vår identitet og kultur enten vi leier eller eier. At nordmenn velger å feriere i eget land er en styrke for Norge og vi politikere må gjøre alt vi kan for at dette fortsetter. Vi skal legge til rette for at både nordmenn og utenlandsk­e turister benytter seg av norsk natur.

frata kommunene muligheten til å kreve inn eiendomssk­att på hus og hytter. I regjering har vi fått skjerpet muligheten­e for å kreve inn eiendomssk­atten, men arbeidet for å få den fullstendi­g fjernet fortsetter.

være avgjørende for å få fjernet eiendomssk­atten en gang for alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway