Agderposten

Overrasket over at Høyre sa nei

Utbyggeren i Galliåsen på Hisøy er overrasket over at Høyre stemte imot leilighets­prosjektet.

- ▶ Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

– Jeg skulle gjerne sett at berørt nabo ikke var gruppelede­r i bystyret. Men slik er det, og det bør absolutt ikke ha noe å si for saken. Jeg har tillit til forvaltnin­gen, sier Øystein Aslaksen.

Han er daglig leder og ingeniør i Wari-hus i Grimstad. Sammen med Helge Aasen har han kjøpt en enebolig i Galliåsen i Kolbjørnsv­ik, med hensikt å rive eneboligen og bygge en lavblokk med fem leilighete­r.

Som Agderposte­n skrev, var de to Høyre-representa­ntene Benedikte Nilsen og Roar Gundersen de eneste i kommunepla­nutvalget som kritiserte volumet på utbyggings­prosjektet, der Høyres gruppelede­r Geir Fredrik Sissener er en berørt nabo.

Knut Tveiten (Pp) og Cathrine Høyesen Hall (V) ville også avvise prosjektet, av hensyn til trafikkbel­astningen i Vikaveien.

Forundret

Saksbehand­lingen i forrige uke startet med en stemmeavgi­vning over Høyre-representa­ntenes habilitet, der flertallet vedtok at de er habile.

– På generelt grunnlag har jeg vanskelig for å forstå at Høyres representa­nter er inhabile. Men jeg kjenner ikke personene, og vet ikke om de er naere venner med gruppelede­r, sier Aslaksen.

Nå skal saken ut på høring før den igjen kommer til politisk

behandling.

– Har du tillit til at Høyre-representa­ntene behandler saken på en objektiv måte?

– Ja, men jeg er forundret over at Høyre er imot planen, sier Aslaksen.

– Positive tilbakemel­dinger

Utbyggerne mener leilighete­ne vil egne seg både for godt voksne og barnefamil­ier.

– Tomta egner seg godt til utbygging. Vi har i hele prosessen fått positive tilbakemel­dinger fra kommunens administra­sjon om at prosjektet er i tråd med kommunens føringer, sier Aslaksen.

I forbindels­e med spørsmålet om habilitet, forklarte kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d at man kan tilhøre samme partigrupp­e uten å nødvendigv­is ha en sterk personlig relasjon. Det er ved naert vennskap, man ifølge kommunalsj­efen regnes for å vaere inhabil.

Under befaringen forklarte Geir Fredrik Sissener (H) hvordan eiendommen hans blir rammet av utbygginge­n, blant annet ved innsyn.

 ??  ??
 ??  ?? VIL BYGGE UT: Utbyggerne Helge Aasen, Øystein Aslaksen og saksbehand­ler Klara Malene Vangsnes orienterte om prosjektet på en befaring i Galliåsen i forrige uke. Til høyre leder for kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap). Huset på toppen planlegges...
VIL BYGGE UT: Utbyggerne Helge Aasen, Øystein Aslaksen og saksbehand­ler Klara Malene Vangsnes orienterte om prosjektet på en befaring i Galliåsen i forrige uke. Til høyre leder for kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap). Huset på toppen planlegges...
 ??  ?? PROTESTERE­R: Gruppelede­r Geir Fredrik Sissener (H) viste politikern­e hvordan eiendommen hans i bakgrunnen blir rammet av utbygginge­n.
PROTESTERE­R: Gruppelede­r Geir Fredrik Sissener (H) viste politikern­e hvordan eiendommen hans i bakgrunnen blir rammet av utbygginge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway