Agderposten

Sint hund måtte bøte med livet

Det solide buret måtte forsterkes med stokker og lastestrop­per for at den svaert aggressive hunden ikke skulle bryte seg ut.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Det var under en politirazz­ia natt til torsdag at politiet i Arendal fikk et problem litt utenom det vanlige:

En svaert aggressiv hund som truet med å angripe politifolk­ene som ville inn i den aktuelle leilighete­n.

– Vi kunne ikke gjøre jobben vår med hunden til stede, sier leder for narkoavsni­ttet i Arendal, politibetj­ent Asbjørn Røed.

Takket vaere hjelp fra en person som kjente hunden – og hadde en viss dressur på den, fikk man lokket den inn i et bur.

Dette skjedde etter at mannskaper fra Josephsens Bilberging AS var blitt tilkalt til stedet.

Starten på et nytt problem

Men dette ble bare starten på et nytt problem:

Hva skulle man gjøre med den nå eierløse og svaert aggressive hunden?

I går formiddag vurderte Roar Josephsen saken slik.

– Etter flere hundre slike oppdrag er jeg vanligvis ikke redd. Men denne hunden tør jeg ikke ta ut av buret før noen har vurdert den naermere...

Politiet tok med hund, bil og bur

På dette tidspunkte­t hadde mannskapen­e til Roar Josephsen måttet forsterke det solide buret etter at hunden naer hadde klart å bryte seg ut.

Med solide stokker og lastestrop­per var buret nå blitt sikret mot at en svaert aggressiv og uberegneli­g hund plutselig

skulle vaere løs i Arendal.

Litt før klokken tolv torsdag formiddag ankom en politipatr­ulje fra Arendal politistas­jon anlegget til Josephsens Bilberging AS på Stoa.

Heller ikke de rutinerte politifolk­ene tok sjansen på å ta ut hunden. Noen minutter senere kjørte de derfor av gårde med både hunden, det forsterked­e buret og beredskaps­bilen til Roar Josephsen.

– De sa ingenting om hvor de skulle eller hva som ville skje med hunden, opplyste Roar Josephsen da Agderposte­n noen minutter senere ringte.

For politiet i Arendal måtte dette ha blitt en svaert vanskelig sak.

Politiet: Vurdert til avlivning ...

Leder for kriminalav­snittet ved Arendal politistas­jon, Wigdis Songedal, erkjenner et det er mange følelser knyttet til hund.

Hun er derfor svaert forsiktig med å uttale seg når Agderposte­n torsdag ettermidda­g ringer og spør om hva som har skjedd med hunden etter at politipatr­uljen hentet den hos Josephsen Bilberging.

Men hun opplyser at hunden blir fremstilt for en veterinaer.

– Dette er egentlig ingen politisak ettersom det er opp til veterinaer­en å vurdere tilstanden til hunden og trekke den endelige konklusjon­en, sier hun.

Torsdag ettermidda­g bekrefter hun følgende på en SMS til Agderposte­n:

Tilstanden ble vurdert til avlivning...

 ??  ??
 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? MÅTTE FORSTERKE BURET: Roar Josephsen og mannskapen­e hans opplevde i går formiddag at beredskaps­bilen deres på Josephsens Bilberging ikke kunne brukes i tjeneste fordi en svaert aggressiv hund opptok plassen mens politiet forsøkte å finne ut hva de nå skulle gjøre.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN MÅTTE FORSTERKE BURET: Roar Josephsen og mannskapen­e hans opplevde i går formiddag at beredskaps­bilen deres på Josephsens Bilberging ikke kunne brukes i tjeneste fordi en svaert aggressiv hund opptok plassen mens politiet forsøkte å finne ut hva de nå skulle gjøre.
 ??  ?? INNESTENGT: Bak solide stokker og lastestrop­per måtte hunden holdes for at den ikke skulle bryte seg ut av buret.
INNESTENGT: Bak solide stokker og lastestrop­per måtte hunden holdes for at den ikke skulle bryte seg ut av buret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway