Agderposten

ARENDAL: Flaskepost fra Danmark

Ryddegjeng­en på AErøya fant dansk flaskepost under strandrydd­ing nylig. Snart skal flaska ut på ny tur...

-

Flaskepost­en var sendt ut på det store havet av en sikkert svaert så forventnin­gsfull Ida Marie Madsen.

Hun bor i Frederiksh­avn i Danmark.

Ida er ni år gammel og har nå fått en hilsen fra gjengen på AErøya som ligger i Raet nasjonalpa­rk.

Det forteller Gunnar Dag Tørå.

Han var på AErøya som ligger litt vest for Havsøya, innenfor Torungen, og utenfor Flødevigen, sammen med Kristen Gauperå, Dag Pettersen og Steinar Norli som rydder vegetasjon der ute – på oppdrag fra nasjonalpa­rkforvaltn­ingen.

De tar også med seg søppel – og så dukket altså flaskepost­en opp.

– Inni var det brev både på dansk og på engelsk for avsenderen visste jo ikke hvor den ville havne, forteller Tørå.

Han tror flasken ble droppet fra båten som går mellom Danmark og Sverige for Ida Marie Madsen skriver noe om en slik båttur i brevet, dessuten det tegning av en ferje.

– Det står ikke noe om når flaskepost­en var sendt. Det var heller ikke noe telefonnum­mer, men vi fant ei adresse. N har jeg sendt brev til henne, så får vi høre om vi får noen tilbakemel­ding, forteller Gunnar Dag Tørå. Flaskepost­en skal ikke stoppe i Arendal. Tørå vil sammen med sine barnebarn skrive et nytt brev som de så legger oppi samme flaske slik at det da vil vaere tre brev i flaska. Når de skal til Danmark senere i vår, skal planlegger de å kaste ut flaska på nytt.

 ?? FOTO: GUNNAR DAG TØRÅ ?? DE FANT, DE FANT: Kristen Gauperå (f.v.), Dag Pettersen og Steinar Norli rydder vegetasjon på AErøya og fant denne flaskepost­en.
FOTO: GUNNAR DAG TØRÅ DE FANT, DE FANT: Kristen Gauperå (f.v.), Dag Pettersen og Steinar Norli rydder vegetasjon på AErøya og fant denne flaskepost­en.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway